Webinar Cultuurloket: Hoe bepaal je de prijs van je kunstwerk?

thu 25.06.2020

Webinar
12:30 - 14:00
Inschrijven via de website

website: www.cultuurloket.be/opleidingen/webinar-hoe-bepaal-je-de-prijs-van-je-kunstwerk/915

Hoe bepaal je een correcte prijs voor je kunstwerk? En wat betekent dat ‘een correcte’ prijs? Is dat de prijs die ervoor zorgt dat je ‘uit de kosten’ komt? Of is dat de prijs die je publiek wil betalen?

Het zijn koplopers in de lijst met meest gestelde vragen maar ze hebben geen éénduidig antwoord. Er bestaat namelijk geen zuivere wiskundige formule voor het bepalen van dé correcte prijs.

In dit webinar loodst Tijs Vastesaeger je langs de verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij de prijsberekening en prijszetting van je werk. We toetsen de theorie af met de praktijk en laten ook 2 experts uit het werkveld aan het woord. Beeldend kunstenaar Conrad Willems deelt zijn ervaring over hoe hij destijds als startende kunstenaar zijn prijzen bepaalde en waar hij vandaag staat. Frank Maes, curator en artistiek directeur van Emergent, deelt zijn inzichten vanuit de praktijk van de galerijen.

Dit webinar wordt georganiseerd door Cultuurloket in samenwerking met Kunsthal Gent en NUCLEO in het kader van het project Zomersalon 2020 - BUY LOCAL.