Kristof Van Heeschvelde : Moonday / Just for one day

za 01.08.2015

Salon Blanc
Romestraat 30
8400 Oostende


website: https://salonblanc30.wordpress.com/

 

 

 

Kristof Van Heeschvelde & Caroline Koolen

Artist Talk 14:00 - 15:00

Tentoonstelling 16:00 - 20:00

 

 

 

 

Salon blanc

… is op een avond in 2007 ontstaan als een onafhankelijk initiatief van Els Wuyts en Yves Velter waarbij een deel van ons woonhuis tijdelijk veranderd wordt in een kleinschalige tentoonstellingsruimte. De duur ervan wordt beperkt tot één moment waardoor het een feestelijk karakter met een particulier accent krijgt. De bedoeling is dat er meermaals korte toonmomenten worden georganiseerd, zonder te verdwijnen in een bepaalde regelmaat. Het is een hedendaagse verwijzing naar de saloncultuur van weleer waarbij er een gelegenheid wordt gecreëerd om bij te praten, uit te wisselen, te tonen en te kijken.

… is een huis in Oostende. Een plek met verhalen in een straat, een wijk, een stad met nog véél meer verhalen. Een ruimte die tot zijn essentie werd teruggebracht. Het is het witte huis op de hoek van de Romestraat en de Amsterdamstraat. In de lijn van projecten als het voormalige ‘Kunsthuis’ van de Vrienden van Kunstmuseum aan Zee of ‘Bureaux et Magasins’ of UFO aan de Venetiaanse Gaanderijen, tonen we werk van kunstenaars die we intuïtief en als bij toeval oppikken en van wie we vinden dat ze in Oostende ook getoond mogen worden. Zo brengen we kleine interacties rond beeldende kunst in de stad, naast bijzondere tentoonstellingen van Mu.ZEE, Vrijstaat O., Van Moerkerke Art Collection, de11lijnen en andere organisaties zoals Etage d’ Euphrosine vlakbij.

… brengt zaterdag 1 augustus 2015 een tentoonstelling met werk van Caroline Coolen / Kristof Van Heeschvelde, zaterdag 24 oktober 2015 Wesley Meuris en zaterdag 5 december 2015 Harlinde De Mol / Birde Van Heerswyngels