Cecilia Jaime & Luc Rogiest : Imagine

za 03 - za 31.10.2015

Cecilia Jaime Gallery
Kraanlei 55
9000 Gent

 

 

 

Cecilia Jaime verhuisde 26 jaar geleden van het subtropische Noorden van Argentinië naar België. Naar aanleiding van deze cyclus van meer dan een kwart eeuw presenteert  ze, te samen met haar partner in het leven, de duo show IMAGINE in haar eigen galerij. Gemeenschappelijk verlangen naar ontdekkingen van verre landen, culturen en kunst brachten deze twee kunstenaars samen.

 

 

 

CECILIA JAIME

Cecilia Jaime bouwde een oeuvre op dat bestaat uit sculpturen, installaties, schilderijen, videowerk en fotografie. Levenservaringen, reizen, herinneringen, milieuveranderingen en de ontwikkelingen op het vlak van media en technologie zetten de kunstenares tot nieuwe reflecties aan en stimuleerden het gebruik van nieuwe en meer diverse media om haar ideeën uit te drukken.

Geboren in het noordwesten van Argentinië, ontwikkelde Cecilia Jaime o.a. belangrijk fotografisch werk van landschapen waarin dramatiek wordt gecombineerd met een poëtische rust. In IMAGINE worden haar recente creaties en werken geïnstalleerd in een soort van mise en scène. Monumentale landschapen van exuberante natuur dienen als geografisch kader van werken waarin de toeschouwer over de grenzen wordt verplaatst.

/ Geboren te San Miguel de Tucumán, Argentinië behaalde zij in 1987 de graad van Licentiate in de Plastische Kunsten specialiteit Schilderkunst aan de Universiteit van Tucumán. Ze gaf les als assistent in het Atelier I aan diezelfde Universiteit. Met haar werk behaalde ze verscheidene prijzen en een beurs van `Het nationaal Fonds voor Schone Kunsten'. Woont sinds 1989 te Gent. Sinds 2012 is ze Stichter/ Directeur van Cecilia Jaime Gallery.

De meest recente internationale projecten en tentoonstellingen zijn: Splav Meduze in het Center of Contemporary Art, Celje (2009) Slovenië, De Collectie met curator Philippe Van Cauteren, artistiek directeur van S.M.A.K., Gent en een solotentoonstelling in CC TEN NOYE, Brussels (2010). Haar video-performance 'Desierto de los Olvidos' werd gepresenteerd in het LAKMA Museum in Nederland (2011). Ze presenteerde haar meest recente werk 'Stills and Movements' onder de vorm van een installatie met fotografie, sculpturen, videowerk en schilderijen in het Caermersklooster in Gent en nam deel aan de groepstentoonstelling De Connectie ook in Gent (2011). Tenslotte werd ze uitgenodigd om deel te nemen aan het Open Call-project Artwiki op de 7e Biënnale voor Hedendaagse Kunst in Berlijn (2012). In 2014 Tuinfeest en veiling door Christie's in Museum Dhondt- Dhaenens./


LUC ROGIEST

Sculpturen,  constructies  of maquettes (in gips, bamboe, ijzer, brons, hout, beton ) verwijzen vaak naar bestaande architectuur maar zijn steeds imaginair. Het zijn ver’beeld’ingen en versmeltingen van diverse werkelijkheden, belevenissen en fantasieën die steeds ruimte laten aan de waarnemer, toeschouwer om er een eigen weg of verhaal in te zoeken en te vinden.

De toeschouwer wordt subtiel uitgenodigd de bouwsels, de werf, de stellingen of de trappen te betreden, er deel van uit te maken en de volgende stap in de leegte of de ruimte te zetten.

/Luc Rogiest  (1 april 1950,Gent) volgde in de jaren 70 in Gent  – na zijn studies rechten en criminologie – les aan de KASK  afdeling beeldhouwkunst. In die periode werkte hij ook jaren als bouwvakker in restauratie van historische gevels en woningen. Op artistiek vlak was hij daarna jaren acteur –zanger in diverse producties van o.a. theater Arena, NTG, de Gentse Opera, het Koninklijk ballet van Vlaanderen afdeling Musical en in enkele televisieseries. Sinds 2010 volgt hij (naast zijn opdrachten bij de Stad Gent) deeltijds Kunstonderwijs studierichting Beeldende kunst waar hij in 2014 het Getuigschrift hogere graad optie Beeldhouwkunst behaalde.

Verschillende reizen en verblijven in West Afrika en in de woestijn (Tombouctou) hebben ongetwijfeld ook  indrukken nagelaten.

 

Facebook event