Sven Boel : The Wall - Paradise

vr 16.10.2015 - vr 01.01.2016

Het Entrepot vzw
Binnenweg 4
8000 Brugge

Dit najaar worden de gangen van Het Entrepot omgebouwd tot één monumentale installatie. Het resultaat van een samenwerking tussen vijf jonge kunstenaars uit verschillende disciplines: Roeland van Trigt (installatie), Sven Boel (sculptuur), Sidney Aelbrecht (schilderkunst), Diego Latruwe (videokunst) en Liselotte Van Daele (grafiek). Samen zetten zij Paradise on the map.

Het streven naar perfectie is nog steeds alomtegenwoordig,
maar lijkt ook uitgehold door de commerciële populaire cultuur en wordt steeds ongeloofwaardiger.
Hun vraag: waar ligt het Paradijs dan precies?


Je belandt in een verrassend en aantrekkelijke omgeving, met drie delen die elk een verschillend karakter en functie hebben binnen het geheel. Laat je verleiden om zelf op onderzoek uit te gaan binnen het werk en laat je leiden door de inherente logica. In de inkomhal word je geconfronteerd met enkele indrukwekkende installaties waarin een reeks mechanische sculpturen functioneren. De traphal dient als transferzone waarin onze verstikkende, homogeniserende beeldcultuur blootgelegd wordt. Eens boven aangekomen staat je een onrustwekkende panorama te wachten van onze eigen verlangens in overdrive. On the edge of hell?

Het Entrepot biedt met The Wall jonge artiesten de kans om zich uit te leven op de muren van het voormalige douanegebouw. De makers krijgen carte blanche en kunnen hun werk lange tijd tonen aan de bezoekers van Het Entrepot. Ons gebouw als canvas en inspiratiebron, blijvend in verandering, als kweekvijver van jong talent.

 

Facebook event