Thierry Mortier & Ben Benaouisse: On-rust in Brugge

za 14 - zo 29.11.2015

Oud Politiegebouw
Hauwersstraat 3
8000 Brugge

website: http://www.onrustinbrugge.be/expo

On-rust

Van 14 tot en met 29 november 2015 wordt het anders zo rustige Brugge het decor van een 14-daagse wake-up call. 11.11.11 Brugge en partners, onder wie het tijdelijke kunstenaarscollectief De Rijksdienst, slaan de handen in elkaar voor een woelige cocktail van expo, debat en podium.

Er worden niet enkel vraagtekens geplaatst bij de ongelijke Noord-Zuid verhouding, maar ook het Noorden wordt een spiegel voorgehouden.

Zijn we in Europa wel zo goed bezig? Evolueren wij in de goede richting. Zijn we een ‘rijk’ in verval, eentje waar angst begint te primeren, waar problemen op papier worden bedwongen, worden becijferd en ontmenselijkt ? Is de juiste verhouding zoek, tussen Noord en Zuid, tussen burger en overheid ? Gaan bureaucratie en beveiliging ons redden? Mogen we nog geloven in alternatieven?

De illusie van gemakkelijke antwoorden hebben we al lang niet meer, onrust des te meer.

Niet toevallig wordt het oude leegstaande politiegebouw op het Beursplein het symbool en de uitvalsbasis van deze unieke 14-daagse. Je kan er terecht voor een expo van jonge kunstenaars die onze hedendaagse werkelijkheid met de nodige ironie benaderen, voor debatten met o.m. Dyab Abou Jahjah en Hans Bonte, Bilal Benyaich en Sami Zemni, literatuur met Elvis Peeters, Jos Geysels en Lara Taveirne, hedendaagse wereldbeats van Shi Sha en DJ Dziri, live jazz en nog zoveel meer. 

 

Deelnemende kunstenaars: Frank Bassleer, Ben Benaouisse, Klaas Bullynck, John K. Cobra, Jochen Decostere & Peter Ghesquière, Robin De Groote, Lisa Eksteen, Thierry Mortier, Karen Vermeren, Briede Van Bemmelen, Bram Van den Bossche, Aäron Willem & Dina Ziad

 

Opening zaterdag 14 november om 19u30

Expo open op zaterdagen en zondagen van 14u tot 18u.