Cecilia Jaime & Saar De Buyser @ BAD

do 18 - zo 21.02.2016

Standnummer GF 13 B
Eskimofabriek Gent
Wiedauwkaai 25
9000 Gent

website: www.belgiumartdesign.be

 

Preview & vernissage
donderdag 18 februari 17 u. – 00 u.

Publieke opening
vrijdag 19 februari 14 u. – 22.30 u.
zaterdag 20 februari 10.30 u. – 22.30 u.
zondag 21 februari 10.30 u. – 18.30 u.

 

Een gloednieuw event waar ’s lands kunst en design op grote schaal samensmelten: dat is Belgium Art & Design, ook gekend als BAD. De eigenzinnige beurs gaat op zoek naar kwaliteit en meerwaarde, en geeft de bezoekers meer dan ooit directe toegang tot Belgium's finest: unieke kunstwerken en ontwerpen van eigen bodem. Boeiende curatoren, dinners, tastings, workshops, debatten en film- en fotovertoningen maken de totaalbeleving helemaal af.

Voor de deelname aan BAD Belgium Art and Design presenteert Cecilia Jaime Gallery werken van twee kunstenaars: Saar De Buysere (BE) en Cecilia Jaime (BE-ARG).

 

Cecilia Jaime verhuisde 26 jaar geleden van het subtropische Noorden van Argentinië naar België. Ze bouwde een oeuvre op dat bestaat uit sculpturen, installaties, schilderijen, videowerk en fotografie. Levenservaringen, reizen, herinneringen, milieuveranderingen en de ontwikkelingen op het vlak van media en technologie zetten de kunstenares tot nieuwe reflecties aan en stimuleerden het gebruik van nieuwe en meer diverse media om haar ideeën uit te drukken. Geboren in het noordwesten van Argentinië, ontwikkelde Cecilia Jaime o.a. belangrijk fotografisch werk van landschappen waarin dramatiek wordt gecombineerd met een poëtische rust. In BAD worden haar creaties en werken geïnstalleerd in een soort van mise en scène. Landschappen van exotisch natuur dienen als geografisch kader van sculpturale werken waarin de toeschouwer over de grenzen wordt verplaatst.

Saar De Buysere toont uitsnedes van bergzichten en landschappen in de vorm van sculpturen en tekeningen. Het uitgangspunt van de reeks werken van Saar De Buysere is de reiziger en hoe die zich beweegt in het landschap. Als een ervaren berggids laat ze je alle zichten zien en bij haar driedimensionaal werk toont ze je het bovenaanzicht en een kijk op de doorsnede. Ze creëert mobiele bergen om op elk moment en elke plaats te genieten van een bergzicht. Voor haar tekeningen arceert, vult, krast en streept Saar De Buysere met grafietpotlood. Haar toegewijd geduld bij het tekenen toont een diepe concentratie en passie. Voor de sculpturen gebruikt ze een mix van materiaal, wat resulteert in een ware eruptie van experiment. De lagen en intrusies tonen hoe het beeldhouwwerk tot stand kwam. 

 

Facebook event