The act of staring at the sun

za 19 - zo 20.03.2016

Lindenlei 38
9000 Gent

website: http://www.zwartwild.be/

 

za 19 maart 2016 (17u30-01u00)
zo 20 maart 2016 (17u00-21u00)

Zwart Wild bezet de zalen van een voormalige nijverheidsschool in Gent.

De avond wordt om 17u30 ingezet met een soloproject van Bert Dockx. Wie wat vertrouwd is met zijn werk, weet dat hij er naast zijn eigen oeuvre ook enkele prachtige covers op nahoudt die hij met de bands Flying Horseman en Dans Dans brengt. Met zijn nieuwe soloproject ‘Covers door Bert Dockx’ interpreteert hij de muziek van zijn vele inspiratiebronnen waaronder Nick Drake, Townes Van Zandt, Bruce Springsteen, Robert Wyatt in een geheel eigen stijl.
 
Bij zonsondergang opent de tentoonstelling met werk van jonge en opkomende beeldende kunstenaars die zich verhouden tot cinema, populaire media en verslaggeving. De kunstenaars onderzoeken de voorstellingen waarlangs de realiteit aan ons verschijnt en herwerken deze tot video, performance en sculpturaal werk. Thema's als migratie, identiteit en beeldvorming komen, al dan niet vanuit een persoonlijke betrokkenheid, aan bod. Er wordt werk getoond van Emmanuel Van der Auwera, Margarita Maximova, Maarten De Vrieze, Saddie Choua, Mark Pozlep, Jelena Vanoverbeek, Kobe Wens, Mathias Prenen, Vesna Faassen & Lukas Verdijk.
 
Tot slot brengt Débruit om 23u30 een elektronische live-set waarin hij koud klinkende Afrikaanse ritmes laat samensmelten met de jaren ‘80 sfeer van New York. Débruit is ondertussen internationaal doorgebroken maar is voor het eerst te zien in Gent!
 
Zwart Wild is een artist-run platform, dat kunstvormen samenbrengt, de Gentse kunstscène ruimte geeft, netwerken verbindt en last heeft van prestatiedrang. Zwart Wild ontwerpt, cureert, bouwt, bezet, bevraagt, ...

Dit project werd mee mogelijk gemaakt door Stad Gent, Smart, Kask, Nucleo, Vedett, Jetimport, Hopduvel & PPG Coatings.

Facebook event