Katrin Bosmans, Kristof Lemmens & Steven Messiaen @ Committed to the Sea

vr 05 - za 27.08.2016

Bibliotheek Kris Lambert
Wellingtonstraat 17
8400 Oostende
In de maand augustus meren zestien kunstenaars aan in de Oostendse hoofdbibliotheek. Via schilderijen, tekeningen, sculpturen, video en mixed media reflecteren ze over onze - ambivalente - relatie met de zee. Tijdens de tentoonstellingsperiode kan men in de bib bij het lenen van een boek kans maken op een kunstwerk van één van de deelnemende kunstenaars.
 
De zee voedt ons en schenkt ons schoonheid en plezier. Ze fascineert met haar eindeloze horizon en het beloop van eb en vloed. En ze is zelfs deel van ons: in ons zweet proeven we haar zout. Maar de zee is niet onschuldig. We kunnen niet zomaar onbekommerd de zee ingaan. Haar diepten zijn duister en haar krachten ongekend. Zelfs dicht bij de boot of met vader in de buurt, blijft het kind op het affichebeeld 'Committed to het Sea' in de eerste plaats overgeleverd aan de zee en haar golven.

Met werk van Paul Bogaert, Katrin Bosmans, Hans Defer, Dany Deprez, Manon De Sutter, Karen Dick, Maarten Herman, Kristof Lemmens, Steven Messiaen, Jan Peeters, Emma van der Put, Oscar van der Put, Philip Van Isacker, Maarten Van Luchene, Sven Verhaeghe en Caroline Vincart. Alle deelnemende kunstenaars schenken een werk aan het project. De boeken waar een kunstwerk aan vast hangt zijn aangevinkt in het bibliotheeksysteem. De bibliotheek stuurt de bibliotheekbezoeker die op één van die boeken stuit een postkaart en een brief waarmee die het kunstwerk kan komen ophalen.