Driemaal Scheepsrecht

za 10.09.2016

Meibloemstraat 86, 9000 Gent

Na de Meubelfabriek en de Binnenweg opent op zaterdag 10 september de Koer.

Driemaal Scheepsrecht.

15.00 Deuren
18.00 Inhuldiging
19.00 Steiger
21.00 Knownalone
23.00 The Germans


Steiger is een jong jazztrio uit het Gentse. Drie muzikanten met een eigenzinnige liefde voor muziek treden in gesprek via zelfgeschreven composities en vrije improvisaties. Evenwaardig staan ze naast elkaar en trekken de luisteraar mee in hun speelse en filosofische ontdekkingstochten doorheen jazz, rock, improvisatie, elektronische en klassiek muziek. Gilles Vandecaveye op piano, Kobe Boon op bas en Simon Raman aan de drums.
--
Knownalone is het soloproject van muzikale veelvraat en Gents drumfenomeen Lander Gyselinck. Known Alone is een klankgeoriënteerde trip die rust op improvisatie vs uitgewerkte muzikale ideeën aan de hand van een uitgebreid akoestisch/elektrische drumsetup. Het brengt alle muzikale paden samen die de schizofrene muzikant in zijn talloze projecten doorkruist (STUFF.,Sandy, LABtrio, Ragini Trio, BeraadGeslagen…). Extreme klankpaletten, maffe beats en andere streken van deze listige drummer is wat 'Known Alone’ een uniek ooravontuur maakt.
--
The Germans koppelen nerveuze, overstuurde rockriffs en furieuze schreeuwzang aan kraut- en noise- invloeden: ze schuwen de dissonantie niet en huldigen dezelfde Sturm und Drang als de Pixies of Liars. (De Morgen)


Doorlopend Pizza’s, animatie & rondleidingen.

*

Met dank aan stad Gent & de Vooruit cvba.