Mira Albrecht & Dolores Bouckaert : 'Private Tag'

zo 18.09 - zo 13.11.2016

Provinciedomein Raversyde
Nieuwpoortsesteenweg 636
8400 Oostende

Photo: Dolores Bouckaert


Een circuit dat lijnen en sporen, zeg maar ‘tags’, uitzet. Dat was de uitdaging voor deze nieuwe expo van kunstencentrum Vrijstaat O. in Raversyde. Een vijftiental hedendaagse kunstenaars nodigen de bezoeker uit om hun nieuw werk, dat in veel gevallen speciaal voor de locatie is gemaakt, te ontdekken. Langsheen paden, kruispunten, bunkers, over de vele tunnels van dit domein, laten ze hun artistieke signatuur achter. De ‘hand van de kunstenaar’ wordt er zichtbaar in opvallende installaties, sculpturen en video’s, in combinatie met historische ‘trench art’. Met Private Tag is tactiele kunst terug van nooit weggeweest. Het is een verrassend vervolg op de succesvolle expo Private Shelter (2014). Met werk van Mira Albrecht - Dolores Bouckaert - Maria Degrève - Nicolas Floc'h (F) - Bart Lodewijks (NL) - Fransje Killaars (NL) - Gerod Ustinov (RU) - Sarah Vanagt - Katrien Vermeire - Patrick Van
Caeckenbergh - Shane Waltener (UK) Performing Objects (Kristof Van Gestel, Leontien Allemeersch, Lauren Grusenmeyer, Bie Michels, e.a.) - Heidi Voet.

Tijdens Private Sessions en helemaal in de geest van dit project – het inzetten op het tactiele, het handmatige, de idee een spoor achter te laten – nodigen we op de site van Raversyde op welbepaalde weekends, performers en muzikanten uit die hun eigen subtiele of concrete private tag gestalte geven. Zo wordt de expo verweven met welgekozen interventies en creaties.

 

Opening zondag 18 september om 11u30 met performance door Dolores Bouckaert, Rodrigo Fuentuelba, Micha Volders, Benny Vandendriessche, Kwinten Van Laethem en een paard.
 
Meer info op www.raversyde.be – www.vrijstaat-o.be  
Dit evenement maakt deel uit van Gone West, de culturele herdenking van WO I door de provincie West-Vlaanderen.