Hannelore Van Dijck @ De Laatste Show

za 24.09 - zo 13.11.2016

Voorkamer
h.geeststraat 7
2500 Lier

website: www.voorkamer.be

Deelnemende kunstenaars:
Michael Ballou, Pierre Bastien, Wim Boucique, Jens Brand, Thomas Broadbent, Jesse Cremers, Werner Cuvelier, Lieve D'hondt, Johan De Wilde, Johan De Wit, Helmut Dick, Reinhard Doubrawa, Benoît Félix, Frederic Geurts, Marc Nagtzaam, Bas Schevers, Rinus Van De Velde, Hannelore Van Dijck, Patrick Vanden Eynde, Hans Verhaegen, Adriaan Verwée, Kris Vleeschouwer, Peter Morrens & Rik De Boe.
In oktober 2016  is het exact TWINTIG jaar geleden dat Voorkamer werd opgericht: een compromisloze plek voor actuele kunst die vertrekt vanuit de blik van de kunstenaar.  Tegelijkertijd vieren we ook TIEN jaar Heilige Geestsite. In dit historisch pand toonden honderden kunstenaars hun creaties en nieuwe producties, met het 17e eeuwse pand  als belangrijke mede-actor.

Ter gelegenheid van deze twee verjaardagen presenteren de stichtende kunstenaars Peter Morrens en Rik De Boe een subjectieve én selectieve blik op het artistieke verleden van Voorkamer.

Op 30 juni 2016 nam de Vlaamse Regering echter de beslissing om Voorkamer - samen met vele andere organisaties - niet langer te ondersteunen, ondanks een positieve beoordeling van de adviescommissie. Deze eenzijdige en ongefundeerde beslissing kwam aan als een regelrechte kaakslag en zorgt voor een jubileumviering in mineur.

Als artistiek antwoord formuleert Voorkamer ‘DE LAATSTE SHOW’, een laatste  tentoonstelling van Voorkamer in de huidige vorm én een dansfeest als hulde aan alle eerder getoonde kunstwerken, de wonderlijke historische site en de vele kunstenaars die dit mogelijk maakten de voorbije 20 jaar.

Twintig kunstenaars presenteren, verspreid over alle binnen- en buitenruimtes van de Heilige Geestsite, meer dan twintig nieuwe kunstwerken, herinterpretaties van werken die zij ooit maakten in Voorkamer. Daarnaast creëren Morrens & De Boe als een gezamenlijk werk een setting vooreen licht misplaatst dansfeest.

Voorkamer wil alle kunstenaars, medewerkers en partners bedanken voor de steun en energie tijdens alle voorbije samenwerkingen. In het bijzonder danken we de talrijke enthousiaste bezoekers, jong en oud, leek en kenner, voor hun waardering en feedback.

Voorkamer laat dit niet zomaar passeren. We trachten om de artistieke werking verder te zetten, weliswaar in een andere vorm en een nieuw traject. Wij willen bij deze dan ook nadrukkelijk uw generositeit aanspreken om deze nieuwe start mogelijk te maken en vragen uw morele én financiële steun om alvast gedurende één jaar de werking verder te zetten. Wij hopen eveneens dat u met velen solidair aanwezig zal zijn voor opening en dansfeest.


U kan de werking van Voorkamer steunen door u aan te sluiten bij “Vrienden van Voorkamer” via
www.voorkamer.be/support/