Ruud Van Moorleghem & Jolijn Baeckelandt : 'Hebben jullie nog blinkers?'

vr 25.11.2016 - za 15.04.2017

Het Entrepot
Binnenweg 4
8000 Bruggewebsite: www.hetentrepot.be/hebbenjullienogblinkers

HEBBEN JULLIE NOG BLINKERS?

‘There is nothing worse than good taste’. (Jonathan Jones)

Van marginaliteit tot banaliteit. Voor deze tentoonstelling halen Ruud Van Moorleghem, Nienke Baeckelandt, Jolijn Baeckelandt en Fenna Van Espen inspiratie uit alledaagse omstandigheden. Wat op het eerste zicht soms licht consumeerbaar lijkt, blijkt niet altijd zo onschuldig te zijn. Esthetische formaliteiten en de goede smaak worden in vraag gesteld. Net als onze westerse cultuur en leefwijze. Het viertal slaat voorts de handen in elkaar met fotograaf Daniil Lavrovski, die een deel van The Wall inpalmt met zijn werk.

Het selecteren van beelden uit het dagdagelijkse leven krijgt bij elk van hen een andere vertaling. Voor deze tentoonstelling werken ze allen rond het thema 'consumeren'. Hun oog spot wat rond hen gaande is, verwerkt en verteerd wordt. Een overlappend thema in deze tentoonstelling is het dagelijkse leven. Van hun directe omgeving tot reclamebeelden die hun huizen binnenstromen.

Het Entrepot biedt met The Wall jonge artiesten de kans om zich uit te leven op de muren van het voormalige douanegebouw. De makers krijgen carte blanche en kunnen hun werk lange tijd tonen aan de bezoekers van Het Entrepot. Ons gebouw als canvas en inspiratiebron, blijvend in verandering, als kweekvijver van jong talent.