Veerle Tytgat : Manufactuur 3.0

za 01.10.2016 - zo 08.01.2017

Z33
Zuivelmarkt 33
B-3500 Hasselt

website: http://www.z33.be/manufactuur

In het kader van Manufacuur 3.0 (Z33 Hasselt) werkt Veerle Tytgat als resident bij Kristof Vrancken.


'Veerle Tytgat gebruikt de natuur als medium om textiel te verven. Naast haar zoektocht naar grondstoffen op basis van planten, graaft ze dieper de bodem in. Welk kleurenpallet zit verborgen in onze aarde? De verscheidenheid in bloemen, vruchten en andere planten zijn meer zichtbaar dan de variaties in onze grond. Ze experimenteert in haar onderzoek met lokale met plantenextracten, verschillende soorten modder, slib en klei. Verven met natuurlijke materialen is complexer en onverwachter dan met synthetische verfstoffen. Systematisch onthullen kleuren zich, niet wetende welke de resultaten zullen zijn.'

 

http://www.sustainistgaze.com/2016/11/10/mud-and-clay/
http://www.z33.be/manufactuur
http://www.stadstriennale.be/

 

MANUFACTUUR 3.0

Z33 zoekt met MANUFACTUUR 3.0 naar nieuwe vormen van productie in een snel veranderende wereld. Digitale revoluties, ecologische inzichten en verschuivingen op het vlak van arbeid en werk geven aanleiding tot het herdenken van het industrieel productiemodel. MANUFACTUUR 3.0 brengt designers en kunstenaars samen rond alternatieve productiescenario's. De tentoonstelling wordt een productieplek die voortdurend in verandering is.

Z33 zet verschillende internationale projecten op waarin nieuwe vormen van leven en werken in een (klein)stedelijke context centraal staan. Een netwerk van designers en kunstenaars heeft zich op die manier nieuwe methodes voor productie en samenwerking toegeëigend. MANUFACTUUR 3.0 brengt deze nieuwe inzichten nu naar Hasselt en Genk. Dit dynamisch tentoonstellingmodel laat de veranderende rol van de ontwerper en kunstenaar zien als actieve producenten in een stad.

CURATOR Evelien Bracke

DEELNEMENDE KUNSTENAARS EN DESIGNERS Eugenia Morpurgo (IT), Atelier NL (NL), Henriëtte Waal (NL), KOPIJ (BE), Kristof Vrancken (BE), Hacking Households (INT), Henrique Nascimento (PT) & Erik Vlemmix (NL), Stijn Van Dorpe (BE), Rotor (BE), Girls Like Us (NL), Andrea de Chirico (IT), De Andere Markt (Ben Hagenaars (BE) & Pablo Calderon Salazar (CO))

SCENOGRAFIE Olivier Goethals

Grafisch ontwerp tentoonstelling: Geoffrey Brusatto

LOCATIES & OPENINGSUREN
Z33, Zuivelmarkt 33 in Hasselt // open di–vr 10u00–17u00 & za–zo 13u00–17u00
C-mine designcentrum, Evence Coppéelaan 91 in Genk // open: di–zo 10u00–17u00
Gesloten op: 24, 25, 31 december + 1 januari


Stadstriënnale TRADEMARKS

MANUFACTUUR 3.0 kadert in de Stadstriënnale Hasselt-Genk TRADEMARKS.

Vaak zijn beeldmerken zo met het product vervlochten dat ze onzichtbaar worden. Nochtans is alles wat je vandaag hoort, ziet, proeft, ruikt of voelt, ‘gemerkt’ of beter ‘getrademarkt’ met logo’s en verhalen. Je staat er gewoon niet bij stil hoe je dagelijks met merk- of bedrijfsnamen overspoeld wordt.
 
Vanaf 1 oktober 2016 richt het multidisciplinaire kunstenfestival Stadstriënnale haar schijnwerpers op deze TRADEMARKS. Via hedendaagse kunst, mode, design, muziek en fotografie gaat de Stadstriënnale in Hasselt en Genk op artistieke manier op zoek naar de verhalen achter originaliteit, innovatie en persoonlijke branding. Verscheidene tentoonstellingen, socio-artistieke projecten en tientallen boeiende activiteiten nemen je mee op een 100 dagen durende rollercoaster van logomania.