Lieven Lefere : Denkbeeldige Grenzen

za 26.11.2016 - di 28.02.2017

Wilford X
Wilfordkaai 10
9140 Temse

website: Lieven Lefere : Denkbeeldige Grenzen

Denkbeeldige grenzen
Wilford X, Temse
Margot Dieleman / Lieven Lefere / Stefan Snick / Lode Stroobandt / Bastiaan Van Aarle

 

Grenzen fascineren. Misschien omdat ze veiligheid suggereren. Door een scheiding aan te brengen tussen binnen en buiten, nacht en dag, water en land, het ongewone en normaliteit. En toch, grenzen houden schijnbare tegenpolen samen. Zoals de nacht langzaam overgaat in de dag, het water van de zee dagelijks de grenzen verlegt tussen eb en vloed, zo zijn vele grenzen voortdurend in beweging.

Veel fascinerender dan de grenzen is ons waanzinnig verlangen om ze voortdurend te trekken. Het is alsof we op zoek zijn naar een onbestaande lijn in de ondefinieerbare zandstrook tussen eb en vloed, uit angst overspoeld te worden. De grenzen die we maken zijn denkbeeldig en bij uitstek de grens tussen het bekende en het onbekende. Met het thema ‘Denkbeeldige grenzen’ wil kunstplatform Wilford X de grens tussen het vertrouwde en het nieuwe verkennen. Tussen wat er is en wat op ons afkomt…

‘Denkbeeldige grenzen’ is de aanloop naar het volgend project van WILFORD X : ‘Waanzinnige Grenzen’, dat start met een colloquium op 18 februari 2017 waarin vanuit filosofische, historische, psychiatrische maar vooral vanuit kunstzinnige hoek grenzen gesloopt worden. Kunst laat mensen nadenken over de grenzen die we telkens opnieuw aanbrengen in ons leven en in onze samenleving.

De fototentoonstelling ‘Denkbeeldige grenzen’ brengt een selecte groep fotografen samen die het thema ‘grenzen’ ruim en in volkomen vrijheid interpreteert. Hierbij tonen we graag jong talent en talent dat eerder in de luwte werkt.

Meer informatie over de deelnemende fotografen vindt u de websites van Margot Dieleman, Lieven Lefere, Stefan Snick, Lode Stroobandt en Bastiaan van Aarle.

‘Denkbeeldige grenzen’ opent op zaterdag 26 november om 16 uur en loopt tot eind februari in Wilford X, Wilfordkaai 10, 9140 Temse. U kan de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingsuren van restaurant Wilford T.