Zwart Wild: In order of Appearance

za 11.03.2017

De Koer
Meibloemstraat 86
9000 Gent

Deelnemende kunstenaars: FASE, Dennis Tyfus, Benoît Félix, Anne Marie Sampaio & Achiel Buyse, Frederik Leroux & Heleen Van Haegenborgh, Helena Dietrich, Peter Morrens, Köhn, The Singing Painters, Frank& Robbert Robbert&Frank, Other Robots, Dj Ijf

 

In order of appearance is een audiovisuele, performatieve tentoonstelling gecureerd door Zwart Wild in de ruimtes van De Koer te Gent. Twintig kunstenaars brengen acties en ingrepen op de site. We vroegen hen om nieuw werk te maken, of werk te herdefiniëren binnen het opzet van de tentoonstelling.

Het karakter van de tentoonstelling haakt in op het verleden van de site die een eeuw geleden bekend stond als “Cinema Rio”. We refereren naar de oorspronkelijke effecten van cinema: stunts, transformaties, slow en fast motion, verdwijningen, sensualiteit, en agressie. De focus ligt niet op het narratief, maar op effectbejag, de strijd om de aandacht, de agitatie van de toeschouwer. De verschillende performances kondigen zich aan door de opstelling die wacht op activering. De acties waaien uit over de site, overlappen deels en lokken de toeschouwer langs verscheidene kanten. De kunstenaar eist het publiek op, en even plots als de actie begon is deze verdwenen.

We laten de loop van de avond beleven als een intense montage van attracties. Het publiek wordt als in een long take doorheen de tentoonstelling gestuwd. In één beweging, via de gang, langs de ruwbouw, voorbij het café, door de cinemazaal tot op het podium. Op die route wordt de blik van de toeschouwer voortdurend afgedwongen.

 

Gratis inkom tussen 18u en 19u

Vanaf 6 pm Broodje 'smoked falafel' - food on fire

 

Met steun van Stad Gent, KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gent, LUCA School of Arts, Vedett