Leyla Aydoslu & Hannelore Van Dijck @ Kunst om het lijf

za 01.07 - zo 17.09.2017

Emergent
Grote Markt 26
8630 Veurne

website: www.emergent.be

Kunst om het lijf is een groepstentoonstelling gecureerd door Roxane Baeyens met werk van Leyla Aydoslu (DE/TR), Robert Devriendt (BE), Emi Kodama (CA), Almudena Lobera (ES), Ariane Loze (BE), Noor Nuyten (NL), Philippe Vandenberg (BE) en Hannelore Van Dijck (BE).

"Kunst is niets anders dan een soort van toegepaste fysiologie", zei Friedrich Nietzsche in Nietzsche contra Wagner. Ook na Nietzsche keken talrijke filosofen door een fysiologische bril naar kunst en verschillende kunstenaars sprongen mee op de kar om zo vragen als 'Wat is kunst?' en 'Waarom kunst?' te beantwoorden. Maar is deze theorievorming nog relevant voor kunstenaars vandaag? "Is kunst voor jullie nog lichaam?", vroeg Roxane Baeyens enkele kunstenaar. Hun antwoord was volmondig "Ja". De werken die ze in Kunst om het lijf tonen, zetten hun antwoord kracht bij.

OPEN CALL
Tijdens Kunst om het lijf kan elke geïnteresseerde bezoeker zich kandidaat stellen om 'drager' te worden van de 16e door Almudena Lobera ontworpen tekening-tattoo, in het kader van het meerjarige project Portadores. The image in the expanded field of the body.
Op de finissage zal bij wijze van performance de tekening, tot dan te bewonderen in de tentoonstelling, door Isabel Martinez Abascal als tattoo aangebracht worden en zal ook meteen na afloop van de performance vernietigd worden. De drager 'betaalt' met zijn huid als canvas en maakt zo het werk mogelijk.
Kandidaturen worden geaccepteerd tot 31 augustus, in de galerie of online via http://proyectoportadores.tumblr.com/
Meer informatie is eveneens te vinden op bovenstaande website.