Mario De Brabandere : 'I am good at not thinking'

zo 03.09 - zo 22.10.2017

Kristof De Clercq Gallery
Tichelrei 82
9000 Gent

website: www.kristofdeclercq.com

Photo: Mario De Brabandere, Untitled, 2017, oil on panel, 40 X 30 cm

 

We are proud to announce the gallery's second solo exhibition of Mario De Brabandere. You are warmly invited to the opening on Sunday 3 September, 3 - 6 pm.

Opening speech by Philippe Van Cauteren, artistic director of S.M.A.K., Museum of Contemporary Art Ghent.

 

In het universum van Mario De Brabandere (1963, Tielt) staat kunst gelijk aan de spontane en constante creatie van nieuwe vormen en kleuren. Dit leidt tot series van tekeningen waarin hij onderzoek voert naar vorm, compositie en kleurencombinaties. De laatste jaren zijn die opvallend vaak zuiver abstract. Ook veel schilderijen bestaan uit strakke vlakken en vormen, waarbij wel nog steeds de aanzet voelbaar en meestal ook zichtbaar is in voorzichtige potloodlijnen.

Het materiaal dat De Brabandere uitkiest, vervult naar eigen zeggen de helft van het werk zelf. Zijn aandacht gaat uit naar de bijzonderheden van het hout en het papier, maar ook het voorafgaand gebruik of de geschiedenis van de drager. Het is het materiaal zelf dat De Brabandere goesting geeft om ermee aan de slag te gaan. De kunstenaar gelooft heilig in de kracht van zijn intuïtie. Het denken zit hem nooit in de weg.