Thomas Kuijpers @ FOAM

vr 01.09 - zo 12.11.2017

FOAM Museum
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
Nederland
website: www.foam.org/nl/museum/programma/foam-talent

Foto: Thomas Kuijpers

FOAM TALENT - FOTOGRAFEN
Sushant Chhabria (India), David De Beyter (Frankrijk), Mark Dorf (USA), Alinka Echeverría (Mexico/UK), Weronika Gęsicka (Polen), Wang Juyan (China), Thomas Kuijpers (Nederland), Quentin Lacombe (Frankrijk), Clément Lambelet (Zwitserland), Namsa Leuba (Zwitserland/Guinea) Erik Madigan Heck (USA), Alix Marie (Frankrijk), Martin Errichiello & Filippo Menichetti (Italië), Wang Nan (China), Kai Oh (Zuid Korea/Duitsland), Viacheslav Poliakov (Oekraïne), Ben Schonberger (USA), Sadegh Souri (Iran), Harit Srikhao (Thailand) en Vasantha Yogananthan (Frankrijk).

 

Dit najaar start de tentoonstellingsreeks Foam Talent in Amsterdam, bestaande uit het werk van 20 internationale kunstenaars, geselecteerd uit de jaarlijkse open call.

Dit jaar wordt de tentoonstelling Foam Talent voor het eerst gepresenteerd in het museum in Amsterdam, tegelijkertijd met het verschijnen en de lancering van Foam Magazine's Talent Issue. De tentoonstelling, die wordt ontwikkeld met werk uit de portfolio’s in het magazine, is vanaf 1 september tot 12 november te zien in Foam en zal daarna internationaal gaan reizen.

De 11e Talent Call kreeg de meeste inzendingen tot nu toe, met 1.790 kunstenaars uit 75 verschillende landen. De jaarlijkse open call is een interessante barometer voor de staat van de hedendaagse fotografie. Het werk presenteert een actuele blik op het zich immer ontwikkelende medium en onthullen diverse trends en tendensen. Zo uiten veel kunstenaars in deze tijd van wereldwijde onzekerheid hun zorgen door diverse sociaal-politieke onderwerpen te visualiseren in hun werk. Kwesties als identiteit en representativiteit blijven ook belangrijke thema’s voor een nieuwe generatie fotografen. Naast portfolio’s met een duidelijke esthetische aantrekkingskracht, zag de redactie dit jaar veel lange termijn projecten die met het verstrijken van de tijd diepere betekenis en meer gelaagdheid kregen. Ook opvallend is dat de opkomende fotografen van vandaag duidelijk een breed scala aan media gebruiken voor hun werk en zich zelden beperken tot de camera alleen.