Bert Huyghe : Fair & Square 2

za 17.03 - zo 15.04.2018

CC De Ververij
Wolvestraat 37
Ronse 9600

website: www.ronse.be/nl/nieuws/fair-and-square

Met ‘Fair and Square’ verleggen kunstenaars Christophe Denys en Peter Van Ammel de blik van kunstenaar op kunstenaar naar de verzamelaar op kunstenaar en omgekeerd. Hiervoor vertrekken ze vanuit het zwarte vierkant van Russisch Malevitsj. Mensen verzamelen, collectioneren. Ze leggen verzamelingen en collecties aan. Ze worden verzamelaar, collectioneur. Daarom bezoeken verzamelaars tentoonstellingen, beurzen.

In hun biotoop hebben ze plaats gecreëerd om de verzameling onder te brengen, met een speciale plek voor iconisch werk. Ook het zwart vierkant is een icoon. Malevitsj had een lange weg afgelegd om uit te komen bij het zwarte vierkant. Kleur, vorm, betekenis: alles wat van belang is in de schilderkunst, had hij achter zich gelaten. Op de vraag wat zijn zwarte vierkant betekende, antwoordde hij: ‘Niets. Het is er gewoon’. Hij noemde het dan ook een nulpunt. Vanuit dit punt vertrekken Denys en Van Ammel.

Bezoek een ‘eerlijk en oprechte’ tentoonstelling, verdeeld en gebaseerd op de afmetingen van het zwarte vierkant. ‘Fair and Square’!

Deelnemende kunstenaars: Thierry Mortier, Veerle Beckers, Jo De Smedt, David Bruneel, Lisa Vantorre, Bart Vandevijvere, Christophe Denys, Bert Huyghe, Atelier Pica Pica, Charlot Winne, Jan Wyffels, Peter Van Ammel. 

Locatie : Wolvestraat 37
Gratis toegang - te bezoeken op woendag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 u.
Vernissage op vrijdag 16 maart van 20 tot 22 u. Iedereen welkom!