William Phlips : FARO DE MONTANA PARA JORIS GHEKIERE

di 05 - zo 10.06.2018

A.R.A.
Oudburg 18
9000 Gent
hommagetentoonstelling met tekeningen van William Phlips en Joris Ghekiere. 


“We missen Joris maar we moeten
hem ook nog leren kennen.
De sporen van Joris zijn voor altijd fris en aanwezig. Hij hanteert een kompas waarvan het magnetisch veld aantrekt. Hij biedt een nomadisch denken aan in schilderijen, tekeningen, zandcirkels,
in verre reizen en tijdens gesprekken, uitwisselingen, momenten van intimiteit. Het is een belofte van geluk die hij deelt/ mededeelt in zijn leven en werk.
Gemis verwerken is tenslotte werken, blijven geloven in het werk...”
Wim Van Mulders, 2 december 2017
 
We nodigen jullie van harte uit om samen de verjaardag van Joris te vieren.

Met de ‘Ronde Tafel van de Vrienden
van Joris’ ontdekken we gaandeweg
zijn ongekende schat aan tekeningen. De presentatie van een kleine selectie uit dit archief licht alvast een tipje van de sluier op.
 In dezelfde geest stelt Compagnon de route (Tibet 2000) William Phlips zijn project ‘La Brochetta’ voor: een BergBaken voor Joris 
in de Spaanse Sierra Nevada. Joris kende Granada en de bergen van La Alpujarra als zijn broekzak, hij woonde, wandelde en werkte er in de jaren 80. Bij het verblijf van William Phlips in de refuge aan de Bibliotheca Del Sol van Cosco-Louis Decordier ontstond het plan. Het volledige verhaal, de voorbereidende schetsen, maquettes worden getoond in het atelier/huis van William in Gent. Ze worden te koop aangeboden om de realisatie en de inplanting van het monument begin 2019 mogelijk te maken.

We hopen jullie daar te ontmoeten,
William Phlips, Inge, Abel en Orlan, vrienden en familie van Joris en liefhebbers.

OPENING:
Dinsdag 5 juni 2018 vanaf 17h in aanwezigheid van Philippe Van Cauteren (SMAK) en Lieven Thyrion. Finissage zondag 10 juni 14-17h.

 
ADRES: A . R . A .
(AUTEL/ RADAR/ ANTENNE )
Oudburg 18 Gent