Art Cinema OFFoff : : Under Construction

do 08 - vr 09.11.2018

Art Cinema OFFoff
Lange Violettestraat 237
9000 Gent

website: www.facebook.com/events/192705684864031

Opgelet! OFFoff verwacht een volle zaal. Wil je zeker zijn van een plaatsje, reserveer dan een ticket via info@offoff.be.

In 'Under Construction' onderzoeken choreografe Lieselot Vanderroost en contrabassist Innerwoud de definitie van een persoonlijkheid die permanent in ontwikkeling lijkt te zijn. Wanneer is een iets of iemand voltooid en stopt het zoeken naar een volmaakter bestaan? Of is de zoektocht naar verbetering net de essentie van ons korte verblijf hier?

De voorbije tien jaar transformeert een rist aan fysieke problemen het leven van Vanderroost in een onvoorspelbaar hindernissenparcours. Dans speelt hierbij de essentiële rol als bemiddelaar tussen een hardleers lichaam en mentale wilskracht. Met beide voeten in het heden, toch hoopvol op wat de toekomst brengt, is de schaduw van frustratie en het botsen op fysieke grenzen nooit veraf.

‘Under Construction’ werd gecreëerd in het kader van de beeldende expositie ‘Occupation artistique d’un fort’ in Namen met deelnemend kunstenaar Renato Nicolodi. Voornoemde locatie en kunstenaar treden op als inspiratiebronnen voor deze versmelting van muziek en dans. Het bij momenten grauwe architecturale aspect dat in ieder ander licht een nieuwe gedaante aanneemt wordt weerspiegeld in de contrastrijke, doch melancholische klanken eigen aan Innerwoud. Het repetitieve karakter van groteske monumentale architectuur wordt verder vertolkt door zowel beweging als geluid in een intieme voorstelling.Inkom: 5 euro

 

Volg dit evenement ook via Facebook