© Kris Dewitte

Dolores Bouckaert : : Galop XL

do 07.03 - za 06.04.2019

De Spil
Hippoliet Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare

website: www.despil.be/e3262/dolores-bouckaert

DOLORES BOUCKAERT GALOP (BIOGRAFIE VAN EEN LICHAAM)

Dolores Bouckaert maakt als regisseur, auteur, beeldend kunstenares, actrice en performer al meer dan 10 jaar fascinerend werk. Haar belangrijkste instrument is haar eigen door ziekte veroordeelde lichaam. De constante wrijving tussen “één-zijn met” en “vechten tegen”, de complexe relatie tussen lichaam en geest, waarbij een onstuitbaar verlangen tot bewegen vaak botst met de beperking die de realiteit oplegt.

In ‘Galop’ gaat ze op zoek naar een waarheid over haar fysieke conditie. Ze blikt terug op haar lichaam: wat het is, was, wat het haar voorhield, hoe het veinsde. Omringd door de protagonisten van haar bestaan – het paard en het bed - verkent ze hun fascinerende interactie.

Een fysieke, beeldende voorstelling die de bizarre levensloop van een lichaam op een kantelpunt vertelt. Een duet van twee lichamen, dat van een mens en dat van een paard. Elkaars tegengestelden, gelijken, tot de complete inwisseling toe. ‘Galop’ lijkt een solo, maar is het product van een doorgedreven samenwerking met verschillende kunstenaars. En dat uit zich wonderbaarlijk in deze hele bijzondere voorstelling.

Voorstelling op za 6 april
inleiding om 19u45
€ 13,5 - abo/reductie € 12,5 - vrijetijdspas € 7
Bestel hier tickets

 

naast de voorstelling is er een gratis expo en een concert

Galop, de expo // donderdag 7 maart t.e.m. zaterdag 6 april / toegang gratis

Het atelier van Dolores Bouckaert is volgestouwd met teke­ningen, (kort)films, foto’s, schetsen, tot installatie geknutsel­de kleine kostbaarheden en zo veel meer. Een selectie laat je kennis maken met haar prikkelende kijk op haar leven.

Galop, in concert / zaterdag 9 maart om 20u30 / toegang gratis met een ticket voor Dolores Bouckaert Galop Biografie van een lichaam

Rodrigo Fuentealba (o.a. Gabriel Rios), Micha Volders (o.a. Vermin Twins) en Benjamin Glorieux (o.a. laureaat van de Klara’s) spelen een exclusief concert van de muziek van de voorstelling. Kurt Vandendriessche en Dolores Bouckaert pikken in met beelden uit de voorstelling

toegang voor dit concert is gratis met een ticket voor Dolores Bouckaert Galop Biografie van een lichaam (reserveer hier)