Leyla Aydoslu @ Vrienden van het S.M.A.K.

za 16.03 - zo 05.05.2019

Tentoonstellingsruimte Vrienden v/h S.M.A.K.
Jan Hoetplein 1
9000 Gent

website: www.facebook.com/events/2201979010051276

LEYLA AYDOSLU @ Vrienden v/h S.M.A.K.

De geassembleerde sculpturen van Leyla Aydoslu (°1987, Antwerpen) confronteren ons met een spel van materie en vorm waarin het toevallige en het weloverwogene elkaar ontmoeten.

De werken die Aydoslu creëert zijn niet zelden een deconstructie van architecturale bouwelementen aangepast aan de schaal van het menselijk lichaam en van de ruimte waarin het werk getoond wordt.
De kunstenares gaat in de straten op zoek naar mogelijk interessante voorwerpen, vaak restanten van bouwmateriaal, die ze dan op een experimentele manier tot constructies en sculpturale installaties omvormt die zowel robuust als elegant van aard kunnen zijn.

Tijdens het creatieproces zoekt ze, trouw blijvend aan de eigenschappen van het materiaal, naar manieren om de verschillende elementen met elkaar te verbinden tot op het punt dat er een spanningsboog ontstaat.
De mal en het afgietsel - negatieve en positieve ruimte - komen vaak voor in haar oeuvre. De werken bezitten een directheid en urgentie die niet vertrekt van een theoretisch of conceptueel discours.

Leyla Aydoslu werkt en woont in Gent. Zij studeerde schilderkunst aan het KASK en volgde een opleiding aan het HISK te Gent.gratis toegang
di - vr : 09u30 tot 17u30
za - zo: 10u tot 18u