Steven Antonio Manes : : Ciao A Tutti! (BLANCO)

zo 01.09 - do 29.08.2019

DOK Gent


Voor het vijfde seizoen op rij nestelt BLANCO zich als bewoner op DOK, de tijdelijke invulling en 'werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres' aan de oude dokken in Gent. BLANCO nodigt er gedurende het seizoen maandelijks een andere kunstenaar uit die in dialoog gaat met de plek, haar bewoners en bezoekers tijdens een residentie van één maand.

De kunstenaars krijgen drie grote ramen aan de kade als fysiek vertrekpunt, … vanwaar ze in het begin van de maand hun werkperiode inluiden.


SEPTEMBER 2019
Ciao A Tutti! — Steven Antonio Manes

 

Met ‘Ciao A Tutti’ wuift Steven als allerlaatste BLANCO-resident het einde van DOK tegemoet — DOK wordt eindelijk tijdelijk en stopt na dit seizoen — en tegelijk begroet hij zo ook het einde van een persoonlijke reis doorheen Italië deze zomer. Die reis, opgedane indrukken, vinden hun weg in de tekeningen die Steven zal maken op DOK. Dag aan alles en iedereen, ciao a tutti!

www.instagram.com/stevenmanesantoniojohn
www.stevenmanes.com
Steven Antonio J Manes (1993, BE)

Ghent based Italian visual artist, abstract sculptures and drawings.
Steven Antonio’s work is a never-ending quest. Giving form to ‘the formless’. Resulting in expressionistic drawings and sculpture, but also playing with these boundaries: a sculptural drawing or drawing on sculptures,… His Italian roots have a profound influence on his work.
01.09 tem 29.09.2019
DOK, Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan
9000 Gent