eric vande Pitte @ THIS IS BELGIAN

zo 20.09.2020

Galerie Dessers
Leopoldplein 9
3500 Hasselt
za & zo 10:00 - 19:30

website: www.eric-vandepitte.be

ZONDAG 20 SEPTEMBER

Van harte welkom op de opening van THIS IS BELGIAN,
opgebouwd rond de solotentoonstelling van eric vande Pitte
naar aanleiding van de publicatie van zijn boek l'intérieur de l'intimité.
auteurs: Thierry Cattoir - Eric de Kuyper - Hans Vandevoorde

Parallel worden in de ZOOM-ruimte een twintigtal grafische werken van Pierre Alechinsky getoond,
geïnspireerd op de relatie van de kunstenaar met bijzondere schrijvers.

THIS IS BELGIAN is de overkoepelende titel van een tweedelig tentoonstellingsprogramma met in de overige tentoonstellingssets een selectie werk van Hervé Martijn, Hans Bruyneel, Herman Maes en de introductie van Erwin Vaes, Dirk De Cock en Chris Vanderschaeghe.


EEN UNIEKE ZONDAG

De openingszondag is ingedeeld in drie tijdsvakken (11, 14 & 16 uur) waardoor we voor de bezoekers een zitplaats kunnen voorzien en een veilige afstand kunnen garanderen.
Omdat een 'walking lunch' nog niet toegelaten is, krijgen de bezoekers een Belgische attentie als dank voor hun aanwezigheid. Inschrijven via : expo@galeriedessers.be.

- 'This is Belgian' wordt ingeleid door Katrien Dessers met een korte introductie van de geselecteerde kunstenaars, gevolgd door een toelichting over de relatie van Alechinsky met bijzondere schrijvers waardoor je meer inzicht krijgt in zijn thematiek.
- eric vande Pitte stelt persoonlijk zijn nieuwe boek l'intérieur de l'intimité voor en geeft uitleg over Paul en Marcelle, de personages die zijn thematiek een gezicht geven.