Kristof Van Heeschvelde : : Zoete Broodjes

vr 05.02 - zo 28.03.2021

wo, za & zo 14u00 - 17u30
Wolvestraat 37
9600 Ronse


website: ccdeververij.be

Kristof Van Heeschvelde + Berserk Art Agency + Jan Leconte hebben het genoegen u uit te nodigen voor de solotentoonstelling ‘Zoete Broodjes’.

De tentoonstelling loopt van 05 februari 2021 t.e.m. 07 maart 2021 in De Ververij, Ronse. Reservatie is verplicht via deze link.

Kristof Van Heeschvelde werd door curator-directeur Jan Leconte uitgenodigd om een solotentoonstelling te maken waarin voornamelijk nieuw werk te zien zal zijn. De tentoonstelling kreeg de titel ‘Zoete Broodjes’ mee, als een referentie naar en kritiek op het Westerse consumptiegedrag.

Het werk van Kristof Van Heeschvelde (Gent, °1979) focust zich op de gedragingen van de homo sapiens, zoals Yuval Noah Harari het in zijn boek Sapiens beschrijft, en de wereld die hij voor zichzelf geschapen heeft. Via een collagetechniek plaatst Kristof verschillende elementen samen die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben en die geen relatie met elkaar kunnen of willen aangaan. Tegelijkertijd vormen deze samengestelde werkelijkheden net een messcherpe observatie van het menselijke zijn en handelen. Die kritische blik countert Kristof door in zijn werk humor en een naïef kleurenpallet te laten binnensluipen. Om tot zijn typische beeldtaal te komen refereert Van Heeschvelde naar verschillende Oude Meesters zoals Jordaens, Rubens en zijn grote voorbeeld Tintoretto. Hij bestudeert de typische composities, kleurenpallet en figuren en laat ze contrasteren of net opgaan in hedendaagse observaties.