Les Monseigneurs & Peter H. Waterschoot @ UTOPE

do 26.08 - zo 12.09.2021

Edmond
Rue Deschampheleerstraat 26
1081 Molenbeek
van 11:00 - 18:00

Een bont gezelschap kunstbedrijvers, die na een lange periode van splendid isolation in hun ateliers eindelijk nog ’s buiten komen en zich voor de gelegenheid eenmalig verenigen, exposeert in een parel van industriële architectuur in hartje Brussel. Een oude melkerij, co-working space en creatief audiovisueel atelier als gastvrije locatie voor utopisten met een kwast, camera, potlood, weefgetouw of favoriete schroothandelaar die we allemaal ‘tope’ brengen.

Stuk voor stuk plastische zielen, die elkaar vinden in een milde vorm van utopisch verbeelden. Die ons een wereldbeeld brengen dat aanschurkt bij de realiteit, maar ons tegelijk een onmogelijk ideaal voorspiegelen. Of het net bevragen.

Utope is een initiatief van Jan Bultheel en Tom Willemkens, gecureerd door Mieke Janssens en gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid. 

Met werk van Willem Boel, Jan Bultheel, Hans Defer, Tiemke Gauderis, Roel Heremans, Les monseigneurs, Karel Noyez, Hendrik Van Doorn, Birde Vanheerswynghels en Peter H. Waterschoot