Topo Copy : : ZINE ZINE #2

do 07.10.2021

Gouvernementstraat 5
9000 Gent

website: www.facebook.com/events/563690884919308

De expo ZINE ZINE #2 opent donderdag 7 oktober met een book launch. Jullie zijn welkom vanaf 19u in de Gouvernementstraat 5, gent.
 
ZINNE ZINNE is een magazine gemaakt door de bewoners van de Nieuwe Wandeling.
 
Het museum voor hedendaagse kunst S.M.A.K. organiseerde samen met het printatelier Topo Copy en de Rode Antraciet het project in de gevangenis van Gent. Vanwege corona werden ontmoetingen en workshops in 2021 onmogelijk. Topo Copy communiceerde daarom via postpakketten. In zo’n pakket zaten naast een begeleidende brief ook blanco schetsboekjes, twee blauwe balpennen en ter inspiratie 6 prints met reproducties van kunstwerken die werden gemaakt met balpen uit de collectie van het S.M.A.K..
 
Het specifieke karakter van de blauwe balpen was voor dit magazine het vertrekpunt, een waarachtige reproductie van het ingezonden materiaal het resultaat. Een bundel balpentekeningen uit de losse pols. Tijdens de expo kan je het boek kopen voor 10€ en de tekeningen bewonderen aan de muur.
Na deze opening blijven de werken tentoongesteld in onze expo ruimte Tank Station van 8 tot 17 oktober. Dat elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 14u tot 18u.