Klaas op de Beeck @ DROP-IN / DROP-OUT EXPO

vr 26.11 - zo 05.12.2021

Ontsteking
Chinastraat 1
9000 Gent

website: www.facebook.com/events/s/drop-in-drop-out-expo/277239891074265/

GROEPSTENTOONSTELLING:
Klaas op de Beeck
Liesbeth Van Heuverswijn
Miguel Armando Acket
Simon Verougstraete
Jonas Vansteenkiste
Zeli Bauwens
Wannes Vanwijnsberghe ( curator )

26 NOVEMBER - VERNISSAGE 17u - 22u
27/28 NOVEMBER 13u30 - 20u
29 NOVEMBER - 2 DECEMBER Op afspraak: wannesvanwijnsberghe@gmail.com
3 DECEMBER 17u - 22u
4/5 DECEMBER 13u30 - 20u


DROP-IN / DROP-OUT

Voor deze groepstentoonstelling werd de titel DROP-IN / DROP - OUT gekozen. Deze titel is een term afkomstig uit de wereld van videogames. Het draait hierbij om het transporteren van de speler naar zorgvuldig gecureerde situaties / werelden met eigen wetten en verhaal. Deze staan los van onze eigen realiteit of dienen als een kopie van- of een ode aan een onderwerp. tijdens het spelen van videogames stap je voor een bepaalde duur binnen en beleef je een constructie gecreëerd door mens en computer.
De beleving is wat videogames zo sterk maakt als medium. Dit is een constante in videogames maar het is ook een speerpunt in de beeldende kunsten. De interactie tussen een kunstwerk en de verbeelding van de aanschouwer. De mogelijkheid om in een werk te kunnen duiken. Is dit niet wat elke kunstenaar ervaart tijdens het maken van werk? Is deze betovering overbrengen naar het publiek dan ook niet de missie? Het is een onstilbare honger om de toeschouwer voor een korte duur te “droppen“ in een zelf gecreëerd beeld.
Hoe de kunstenaar dit benaderd is persoonlijk en maakt het werk ook eigen aan hem. Dit is de essentie van DROP-IN / DROP-OUT. 7 kunstenaars met elk een eigen beeldtaal, techniek en verhaal waar de toeschouwer in mag duiken. De gemene deler is de gemeenschappelijke missie, de honger en liefde voor kunst als intense wonderlijke beleving.
Wannes vanwijnsberghe, kunstenaar/curator