atelier Jan Vandeplancke © Eveliene Deraedt

UFO Publiek Programma #3 @ Kunsthal

do 20.10.2022

UFO bezoekersprogramma #3: NUCLEO & De Tank

Tijdens elk bezoekersprogramma leggen we de focus op twee verschillende leden van het UFO-platform: deze derde editie is dit NUCLEO in Gent en De Tank in Brugge. Samen met Kunstenpunt stellen deze twee organisaties een dynamisch programma voor vol bezoeken aan de kunstscene van Gent en Brugge (kunstenaarsateliers, tentoonstellingen en organisaties), uitwisselingen, een publiek gesprek en professionele netwerkmomenten.Het UFO bezoekersprogramma wordt georganiseerd door Kunstenpunt en UFO, een platform van kunstenaarsateliers in Vlaanderen en Brussel. Het programma laat internationale professionals kennismaken met ondersteunings- en ontwikkelingsvormen voor kunstenaars in Vlaanderen.

Het bezoekersprogramma wil meerdere spelers in dit veld met elkaar in contact brengen, kennis en ervaring uitwisselen, en een internationaal netwerk van referenties en mogelijkheden voeden.

Voor wie?

Kunstenpunt en UFO hebben een groep buitenlandse curatoren uitgenodigd. Zij nemen deel aan een bezoekersprogramma in van 19 tot 22 oktober. Op 20 oktober is er een publiek gesprek waar ook kunstenaars uit Vlaanderen aan deel kunnen nemen.

Publiek programma:

Ben jij beeldend kunstenaar in Vlaanderen? Schrijf je in en ga op 20 oktober in gesprek met internationale curatoren.

Het publieke gedeelte van het internationale programma vindt plaats in Kunsthal Gent. Nadat elke gastcurator heeft gepresenteerd over zijn/haar/hen organisatie duiken we in kleinere groepjes in de kennis en het netwerk van de internationale curatoren. We gaan in gesprek over de kansen voor internationale werking voor kunstenaars en professionals.

De gesprekken vinden plaats in het Engels.

De uitgenodigde curatoren zijn:

Schrijf je in voor het publieke gesprek via deze link.

*

Het overkoepelend UFO programma wordt opgezet door de UFO partners MORPHO (Antwerpen), VONK (Hasselt & Genk), NUCLEO (Gent), Cas-co (Leuven), De Tank (Brugge), Level Five (Brussel) en Kunstenpunt. Deze derde editie is een initiatief van NUCLEO en De Tank, ondersteund door Kunstenpunt.