Nachten van de Open Ateliers in Artcinema OFF OFF

vr 22 - za 23.09.2006

OFF OFF toont afstudeerprojecten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. De projecties starten telkens op het uur van 18u tot 24u.

auteur: Artcinema OFF OFF

website: Artcinema OFF OFF" target="_blank">Artcinema OFF OFF

Doorlopend programma

'Lignes' - en quête d'une mémoire
Documentaire van Elias Grootaers

37 min / kleur & Zw Wit / 3:4
Een ontroerende documentaire over verdwenen spoorlijnen versus sporen in het geheugen. De centrale figuur is José, een machinist op rust en een enthousiaste verteller. Daarnaast spelen ook het landschap en de tijd een hoofdrol in deze schitterend gefotografeerde film.

"Lijn 72"
korte fictiefilm van Regina De Martelaere

19 min / kleur / 16:9
Een film over ouderdom, eenzaamheid en ontmoetingen. Een aantal erg verschillende mensen ontmoeten elkaar door het toeval op een bus van Lijn 72. Voor een oude man en een jonge vrouw is deze ontmoeting belangrijk.er dan voor de anderen. Lijn 72 is een korte fictiefilm die dicht aanleunt bij een = documentaire invalshoek. Subtiel en gevoelig portret van 'gewone' mensen in het 'gewone' leven.

Administrators van Roman Klochkov
6 min 37 sec, kleur, 16:9, Engelse dialogen, geen ondertiteling.
Korte inhoud: Het Administratieve bos: het huis van konijn Egor brandt. Egor zoekt naar hulp en vraagt een brandblusser aan. Men stuurt hem constant door tot...

L'Octorella van Charlot Winne
5 min 31 sec, kleur, 3:4, Franse dialogen, geen ondertiteling.
Korte inhoud: Een meisje, Liselotte genaamd, verteld ons een verhaal over een extra dag: een achtste dag. Zelf mag ze er nog niet heen omdat ze te jong is. Haar moeder komt elke week thuis met de meest fantastische verhalen.

Les Bains de Budapest van Hermien Verstraeten
5 min 48 sec, kleur, 16:9, geen dialogen.
Korte inhoud: <>In een badhuis zitten twee mannen te schaken. Hun aanwezigheid is niet onopgemerkt gebleven bij de voorbijzwemmende dames...

La Grande Vente van Simon Everaert
3 min 15 sec, kleur, 16:9, geen dialogen.
Korte inhoud: Op een veiling worden schilderijen verkocht. Een van de schilderijen wordt aan een te hoog bedrag aangeboden, tot plots de venus op het doek tot leven komt.