Brantt 'Landscaping', Norbertijnerkapel, Gent

za 21 - zo 22.04.2007

Zaterdag 21 april 2007 van 15u.00 tot 21u.00 (vernissage vanaf 15u.00)
Zondag 22 april 2007 van 13u.00 tot 18u.00
In de Norbertijnerkapel, Patershol (Drongenhof/Kaatsspelplein) te Gent...

De Norbertijnerkapel ligt in de historische wijk het Patershol, in het centrum van Gent, vlakbij Oudburg, de Vrijdagmarkt en het Gravensteen.
De expositie is bereikbaar per trein via het Sint-Pietersstation en daarna per tram 1, 10 of 12 (halte Gravensteen of Grauwpoort) ofwel met de auto via afrit Gent-centrum, P-route (naar Parking Vrijdagmarkt).

auteur: Brantt

website: Brantt" target="_blank">Brantt

In het weekend van 21 en 22 april 2007 loopt in de Norbertijnerkapel te Gent een solotentoonstelling met schilderijen van de jonge kunstenaar Brantt.

---

'Landscaping' is een tentoonstelling opgebouwd rond de creatie van abstracte landschappen. Het toont een selectie schilderijen van Brantt gecreëerd sinds juni 2006 en een installatie van z'n werkruimte.

Mede door de verandering van atelier, de intrek in de Leopoldskazerne, is het uitgangspunt van de schilder gewijzigd van interieur naar exterieur. Het vertikale maakt plaats voor het horizontale en het experimenteren met verschillende formaten komt nu ruimer aan bod. Al dit gegeven resulteert in een volledig nieuw oeuvre bestaande uit expressieve schilderijen die zijn teruggebracht tot vormen, ontleent aan vrije vlakverdelingen. Krachtige vlakken tekenen zich af in kleurrijke composities, waarbij het landschap wordt aanzien als een speelplaats van de verbeelding.

De schilder bakent z'n landschappelijk territorium af op een spontane en speelse manier door middel van kleurrijke pasta's. Met een grote gedrevenheid en expressieve kracht worden de werken grotendeels horizontaal bewerkt. Via een creatieproces van gelaagd aanbrengen, afhalen, zelfcorrectie en overschilderen ontstaat er telkens een dialoog tussen het werk en de kunstenaar, een vorm van communicatie waarbij na iedere aanbreng van de schilder een antwoord van de materie volgt.

Ieder werk is een zoektocht naar een nieuwe omgeving, zoals de kunstenaar deze ziet en beleeft in het schilderij. Telkens is het werk een experimentele zoektocht naar een persoonlijke stijl en gaat de creatie, het onderzoek verder op een volgend werk, soms met een andere aanpak, een andere formele structuur, meer geabstraheerd, ... of een ander kleurgebruik.

met de steun van 'het Huis van Alijn (Gent)'