Ilse Monkerhey: Opening tentoonstelling

vr 04.04 - za 03.05.2008

Art Cinema OFFoff
Begijnhof Ter Hoye
Lange Violettestraat 237
9000 Gent

info@offoff.be
Alle info: www.offoff.be

auteur: Artcinema OFF OFF

website: Artcinema OFF OFF" target="_blank">Artcinema OFF OFF

Ilse Monkerhey
Opening tentoonstelling

10 cm opening
met om 22 uur een optreden van Qui Oui gevolgd door een dj-set

Ilse Monkerhey vertelt in haar werk op bijna lyrische wijze over haar zorgen of geluk. Haar beelden tonen de restanten van een intuïtief op zoek gaan naar wat er zich achter haar ogen in haar geest afspeelt. In het componeren worden die restanten geladen met gevoel en herinnering. De tentoonstelling komt op een wel heel bijzonder moment. Als toeschouwer kunnen we daarvan mee getuige zijn; in Ilses werk staat de deur immers steeds op een kier. De schilderijen en tekeningen voor 10 cm opening baden in emotie, dragen een onderhuidse climax mee die voorbereid en voelbaar wordt… tot op het doek.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdagavond 4 april.
De opening wordt om 22 uur opgeluisterd met een muziekoptreden met visuals door de groep QuiOui. Aansluitend volgt een dj-set.
Het werk is nog te bezichtigen tot en met zaterdag 3 mei, tijdens de voorstellingen van OFFoff en op afspraak.

Ilse Monkerhey (°1980, Veurne) volgde schilderkunst aan Sint-Lucas Beeldende Kunst in Gent en werkt in het dagelijkse leven op zeer creatieve wijze met blinden en slechtzienden. Ook daar staat de zoektocht naar de uiting van het gevoel centraal.

QuiOui is een elektro-akoestische band die zich ergens tussen de muziek van Bonobo, Trentemøller en Kim Hiorthøy bevindt. Laptopelektronica en sampling worden aangevuld met xylofoon, rhodes, saxofoon, gitaren en percussie. QuiOui eindigde tweede in de LABO de LU X wedstrijd (Canvas), tweede op Westtalent en won de Porque Te Vas cover-a-gogo contest in de Beursschouwburg.