DANSCAMDANSE 2009 – III International Dance Film Festival Belgium

wo 25 - vr 27.11.2009

auteur: Artcinema OFF OFF

website: Artcinema OFF OFF" target="_blank">Artcinema OFF OFF

DANSCAMDANSE 2009 – III International Dance Film Festival Belgium

DANSCAMDANSE is een internationaal filmfestival dat focust op de interactie tussen dans en visuele media, en met name op de verschillende manieren waarop dans het formele onderwerp van een film kan zijn, of de inspiratiebron. Het festival wil een stem geven aan een steeds groeiend aantal choreografen en beeldend kunstenaars, door een platform met een specifieke focus te bieden, waar nieuwe dansfilmcreaties kunnen getoond worden, en waar plaats is voor reflectie op deze thema’s.

Het DANSCAMDANSE festival richt zich op de speciale verhouding tussen dans en bewegend beeld, tussen het fysieke aspect van dans en de puurheid van geprojecteerd licht. Deze verhouding kan groeien vanuit de twee richtingen: enerzijds als een presentatie van choreografische werken die werden opgenomen of geconcipieerd voor een film, anderzijds als een interpretatie van wat dans kan zijn, vertaald in een film.

Het festival is een kans om de gedeelde grensgebieden tussen dans en film te verenigen, en is een plek waar verschillende ideeën en opvattingen elkaar kunnen treffen.

Deze derde editie focust op compromisloze, non-conformistische, experimentele dansfilms, in een breed perspectief (echter enkel voor projectie op één scherm).

DANSCAMDANSE is op zoek naar nieuwe, originele en persoonlijke ideeën die interesse en uitwisseling kunnen uitlokken. Het festival is geen wedstrijd, maar een ontmoetingsplaats voor promotie, inspiratie en nieuwe ontdekkingen.

DANSCAMDANSE is een initiatief van MahaWorks in samenwerking met Art Cinema OFFoff.