Melika Ngombe: GO-Between

do 16.09 - do 14.10.2010

In-Between
Blindestraat 35
2000 Antwerpen

www.gynaika.be

Vernissage: donderdag 16 september om 20u

Openingsuren:
ma-do: 15.00 u – 20.00 u
za : 14.00 u – 17.00 u

Tijdens “Open Ateliers Antwerpen 2010” :
18, 19, 25 en 26 september 2010
za-zo: 10.00 u – 18.00 u

auteur: Melika Ngombe

GO-Between
De nieuwe lichting 2010


Met werk van: Anke de Potter - Ine Meganck - Letske Mistiaen - Melika Ngombe - Lucia Scheffer - Annouk Thys - Helena Van Loon - Kathy Vercauteren - Leen Verdonck - Toert (Kate bellefroid & Jolien Tuyteleers)


Vrouwelijke kunstenaars krijgen nog steeds minder (media)aandacht. Zij zetten zichzelf veel te weinig in de verf. Dit zijn vaststellingen zonder tentoonstellingen. Die vaststellingen stellen weinig voor zonder de ogenblikken van bewondering die ons total los van het geslacht overvallen. Tot op de dag van vandaag bestaan er geen kunstwerken zonder kunstenaars. En een mens is wat hij eet. Dat is allemaal waar. U heeft gelijk. Maar... de verf zit in de pan. En het vuur spat van het doek. En wat zien we: vrouwelijke masterstudenten zijn daar dé oorzaak van. U bent nog niet bekomen van de Big Bang, en u wordt al gebrandmerkt als een gevolg van een bundel nieuwe artistieke oorzaken.

Met Go-Between presenteren Gynaika vzw en KASKA-DKO een selectie van afstuderend, aanstormend vrouwelijk talent uit diverse Vlaamse en Brusselse kunsthogescholen en academies.

U wandelt van het één in het andere. Het is traditiegetrouw. Het is vernieuwend. Het is ambachtelijk. Het is conceptueel. Het is een thematisch mijnenveld vol mijmeringen, herinneringen, uitdagingen, scheidingen, verzoeningen, en de liefde die als een paasklok het hele jaar door weerklinkt. Het is natuurlijk grafisch ontwerp. Het is oh oh multimediale vormgeving. Het is verdorie schilderkunst. Het is ongelooflijk maar waar keramiek. Het is simpelweg fotografie. Het is, onderschat het niet, mode. Het is een ode aan de ‘M’. Aan de nieuwe lichting Meesters in de kunsten. Vrouwen, ja, vrouwen.