SLOT residenties Oshin Albrecht en Paul L. Van Haegenberg: Part II + debat

za 16 - zo 17.10.2010

Open Ateliers NUCLEO
Begijnhof O.L.V. Ter Hoye
Convent Huyshove
Lange Violettestraat 231
9000 Gent

Openingsuren PART II: van 14u tem 17u
Debat 'Ruimte voor onderzoek in de kunsten': zondag 17 oktober om 15u

auteur: Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent

De twee jonge kunstenaars Oshin Albrecht en Paul L. Van Haegenberg werkten als eerste artists-in-residence zes maanden op de campus van Sint-Lucas Beeldende Kunst gent. Deze werkperiode wordt afgesloten met een presentatie van hun werk en een debat.

De tentoonstelling wordt in twee delen gepresenteerd, PART I op de campus van Sint-Lucas & PART II tijdens de Open Atelierdagen van NUCLEO vzw. Er wordt daarbij een video - interview over hun werkproces gepresenteerd. Aansluitend vindt een debat plaats over 'Ruimte voor onderzoek in de kunsten', over de logistieke noden van het onderzoek in de kunsten. Daarbij wordt ook de link gelegd met de onderzoekscultuur die in het kunstenveld zelf bestaat, bijvoorbeeld in de 'kunstenwerkplaatsen'. Kunstenaars due via kunstopleidingen en universiteiten doctoreren, krijgen wel tijd maar meestal geen werkingsmiddelen voor de realisatie van hun artistiek werk. Is meer samenwerking tussen kunstonderwijs en kunstenveld hier aangewezen?

Sprekers: o.a. Peter De Graece (decaan Faculteit voor kunsten en architectuur KU Leuven), David Huycke (doctoraat in de kunsten MAD Faculty), Luc Pien (departementshoofd Sint-Lucas BK gent),...

De residentiewerking is ingebed in de onderzoekscultuur van Sint-Lucas en kan een voorbereiding vormen op een doctoraat in de kunsten. Hiermee wil men ook een antwoord bieden op het vacuüm waarin kunststudenten na hun studies terechtkomen.