Elien Ronse @ NVT Galerie

wo 01 - vr 10.05.2013

NVT Galerie
Dampoortstraat 26
9000 Gent

auteur: Elien Ronse

website: http://www.nvtgalerie.be

Schilderkunst! En wat voor een kunst!


Betreffende het werk van Lisa;

Lisa werkt rond de wisselwerking tussen het alledaagse en de vervreemding. Als basis wordt gekeken naar foto’s van banale taferelen, de direct nabijheid, haar eigen leef- en kijkomgeving, foto’s waarin de mens optreedt als figurant. De objecten in de beelden zijn het onderwerp. De grote aanwezigheid van kleur, beweging en chaos zorgen voor een vorm van onherkenbaarheid. Er ontstaat dus twijfel bij zeer triviale beelden.
De regels van perspectief en anatomische verhoudingen worden vrij vervormd. De samenhang van chaos, beweging en kleur zorgen voor een gepersonaliseerd beeld van een gewone dag. Het idee van een onbezorgde blik.


Betreffende het werk van Elien;

‘’Het verleden leert ons dat volgende generaties op een dag door onze huizen zullen rondlopen met dezelfde mengeling van afschuw en geamuseerdheid waarmee wij nu veel bezittingen van de doden bezien. Ze zullen zich verwonderen over ons behang en onze baken, en lachen om esthetische misstappen die ons ontgaan. Mogelijk maakt dit besef ons wat onzeker en nerveus over onze voorkeuren. De wetenschap dat waar we nu van houden in de toekomst absurd zal lijken, om redenen waar we op dit moment geen idee van hebben, is net zo onverdraaglijk wanneer het gaat om een meubel in een winkel als wanneer het de aanstaande zou betreffen met wie we voor het altaar staan.’’ - DE BOTTON A., De architectuur van het geluk 


___________________________________________________

Deze expo vindt plaats in de Dampoortstraat 26 te Gent, een ietwat eigenzinnige galerie, luisterend naar de naam ‘NVT Galerie’. Iedereen tussen -9 maand tot +100 jaar is er iedere vrijdagavond welkom om het werk van beginnende artiesten te bewonderen.

Elien werd vorig jaar nog geselecteerd voor de Canvascollectie en Lisa is uiterst geëngageerd in de kunstscène in haar thuishaven Izegem. Het is de eerste keer dat deze meiden samen zullen exposeren. Voor NVT Galerie hen samenbracht voor een expo, hadden Lisa en Elien elkaar zelfs nog nooit ontmoet.

We zijn dus heel benieuwd hoe deze twee penseelartiesten de ruimte zullen inkleden. Als jullie ook zo ongelofelijk nieuwsgierig zijn (of jullie gewoon de gezelligheid weer willen komen opsnuiven), zijn jullie allemaal heel erg welgekomen op de vernissage die plaatsvindt op vrijdagavond 26 april van 19.00u tot 23.00u.

Daarna is de expo nog te bezichtigen op vrijdag 03 mei en vrijdag 10 mei van 19.00u tot 22.00u.

Tot dan!

Lisa, Elien en het NVT-team