Chiara Lammens: Wilde Vlammen

do 05 - ma 30.09.2013

Mekanik Strip Antwerpen
Sint-Jacobsmarkt 73
2000 Antwerpen

Vernissage op woensdag 4 september van 19u-22u
Open alle dagen behalve zondag
Van 10u tot 18u30

Expositie met Sacha Eckes, Valentine Gallardo, Chiara Lammens en Britt Raes!

Kunstenares Sacha Eckes brengt een flinke dosis vrouwelijk talent samen in een tentoonstelling die zal plaatsvinden in Mekanik Strip te Antwerpen van 5 september tot 30 september.
Voor de tentoonstelling in Mekanik Strip nodigde ze Britt Raes, Chiara Lammens en Valentine Gallardo uit. Hun werk zit boordevol humor. Hun esthetische vormgeving gooit het idee dat er zoiets als “vrouwelijke kunst” zou bestaan compleet overboord.
Hun werk is vaak ongedwongen, zelfs ruw, met vaak een seksuele onderstroom. De grens tussen “mannelijke” en “vrouwelijke” kunst is bij hen uiterst dun.. 
De expositie geeft slechts een glimp van hun oeuvre. Ze hebben er bewust voor gekozen betaalbaar werk te tonen om toeschouwers/bezoekers de kans te geven eigenaar te worden van een uniek kunstwerk. 
Deze tentoonstelling introduceert een nieuwe beweging onder vrouwelijke kunstenaars aan het publiek. ‘See it, be a part of it’ – Hier zijn die vlammen, straffe madammen. 

Sacha Eckes (°1971) heeft geëxposeerd in San Francisco, New York, Detroit en Antwerpen. Haar cartoon “Life is Good” werd zes jaar lang in The San Francisco Chronicle gepubliceerd en haar werk is nog tot 16 september te zien in het Cartoonfestival in Knokke-Heist. Ze is mede-organisator van SKETCH, een aan populariteit winnend tekenevenement dat plaatsvindt in Antwerpen en in Gent. In Antwerpen is zij de drijvende kracht achter dit initiatief. Je kan meer van haar werk zien op http://www.sachaeckes.com/

Valentine Gallardo is geboren in Frankrijk in 1987. Samen met haar collega’s van het collectief 'Tieten met Haar' reist ze vaak naar Europese stripfestivals als vertegenwoordiger van jong belgisch talent. In oktober wordt ze artist in residence in de Swedish Comics Association in Malmö. 'Tomorrow I’ll be gone' is haar eerste boek, zelf gepubliceerd in augustus 2013. Meer van haar werk is te zien op http://www.valgallardo.com/ 

Chiara Lammens (°1990) studeerde illustratie aan Sint-Lucas te Gent, en werkt momenteel als freelance illustrator. In haar werk zoekt ze de grens op tussen comic, pulpromannetjes, kunsthistorische genretaferelen en prehistorische wandschilderingen en zoveel meer. Dit alles vormt een bonte mengelmoes aan invloeden en biedt aanleiding tot het uitbeelden van histories. Haar bewust naïeve vormgeving werkt ontwapenend en vormt een parallel aan de onbehouwen oermensen die onvatbare vlammende rituelen in haar landschappen uitvoeren. De beelden vormen zo een bonte mix aan onwaarschijnlijkheden, liefdeshistories en ander gespuis.www.chiaralammens.blogspot.be

Britt Raes is een animator en illustrator. Haar studentenfilms (i like bird, Homemade) werden vertoond op filmfestivals in Europa, Australië, Amerika en Rusland. In Gent is ze de drijvende kracht achter SKETCH, een maandelijks tekenevenement. Voor haar zus Evy maakte ze illustraties en vormgeving voor "Kijk!", een doeboek voor jonge fotografen dat in september 2013 verschijnt. Dankzij de steun van het VAF werkt ze momenteel aan twee korte animatiefilms samen met haar vriend. Bekijk hun werk op www.birdbee.be

Mekanik Strip is de grootste comicbookshop/gallery in Antwerpen en België en zet zich al jaren in om jong en gevestigd talent een expositie-platform te bieden. 
www.mekanik-strip.be