Marjolein Labeeû, Niels Ketelers en Mira Albrecht @ into the wild

za 23.11.2013 - za 18.01.2014

Lange Brugstraat 35
8500 Kortrijk

vernissage: vrijdag 22 november 2013 om 19 uur.
openingsuren: zater- en zondag tussen 15 en 18 uur. 

into the wild

In een voormalig reisagentschap buiten het centrum van Kortrijk nemen 5 kunstenaars, gedurende twee maand, de ruimte in gebruik. De eigenaars van het pand hebben de curator de opdracht gegeven om een project op te starten waarbij het een ontmoetingsplaats wordt voor nieuwe  ideeën en onderzoek. De naam R.A.A.M., zegt het zelf. Het betekent: “Ruimte voor Artistieke Actuele Mogelijkheden.” Na “Level-up” in Gent, waarbij de focus lag op diversiteit in thematiek en medium, wordt in “Into The Wild” meer de nadruk gelegd op confrontatie. Doordat ruimte niet zo groot is,  is er een interactie tussen de werken zeer belangrijk.  
De kunstenaars die zijn uitgenodigd, zijn mensen die in hun creatieve proces zeer veel belang hechten aan hun gebruikte materie. De curator vraagt aan hen een antwoordt te bieden tegenover ontwikkeling van de hedendaagse kunst waarbij veel grote projecten hun doel vaak missen. Door deze grootsheid worden vaak  de root van de identiteit vergeten. De kunstenaars die deelnemen aan “Into The Wild”  gaan op een eigenwijze, onorthodoxe manier om met hun werk, om zo tot een definitieve voorstelling te komen. Het heeft als doel om de toeschouwer op zijn honger te laten zitten en uit te dagen op zoek te gaan naar meer.
Anderzijds hecht de curator heel veel belang aan de iconografie van het beeld. We zien elke seconde honderden beelden  voorbij ons  gaan. Maar welke beelden onthouden we, welke inslag heeft het op ons leven? Verandert dat ons denkpatroon of gaat het zelf versterken.  Eén ding is zeker: “beelden manipuleren ons”.

Thanh Long Lam