Gentse Kunstweek 28/11-03/12

do 28.11 - di 03.12.2013

#GKW13

Jaarlijks organiseert de Stad Gent, Art Gent en de UGent de Gentse Kunstweek, ‘de week van de beeldende kunst’.
Gent is een stad met een rijke traditie en een potentieel binnen het gebied van de hedendaagse beeldende kunst. De stad is een vruchtbare habitat voor tal van kunstenaars met nationale en internationale erkenning. Tegelijkertijd is er een gevarieerd weefsel aan instellingen, musea, galeries, autonome initiatieven, kunstonderwijsinstellingen, beurzen, steunpunten, collectieven en kunstencentra.

Met de Gentse Kunstweek wil men deze initiatieven in de kijker zetten van donderdagavond 28 november tot en met dinsdag 3 december door de activiteiten van deze spelers op te nemen in een programma en gedurende deze week actief te gaan promoten. Er werd dit jaar gekozen voor het thema Vanitas, de vergankelijkheid, het verzamelen en afscheid nemen als rode draad doorheen #GKW13.

Het officiële startschot van de Gentse Kunstweek wordt gegeven in de Oude Vismijn. Op donderdag 28 november leidt schepen Annelies Storms #GKW13 in. Er is ook een pop-up shop van een tiental lokale galleries uit Gent en een receptie voor alle aanwezigen.

De NUCLEO-tentoonstelling There are stories...  is opgenomen in het programma van de Gentse Kunstweek.