The Big Draw op de Lindenlei

vr 04 - zo 06.10.2013

Eindelijk is het zover: de eerste Belgische editie van The Big Draw!

Na fel gesmaakte edities in onder meer Barcelona, Londen, New York en Berlijn vormt Gent op 4, 5 en 6 oktober 2013 het decor voor dit groots opgezette tekenfestival georganiseerd door KUNSTWERKT, S.M.A.K. en CIRCA.

Met meer dan 70 activiteiten in de hele Gentse binnenstad staat The Big Draw garant voor een prikkelend stadsfeest vol bijzondere tekenacties en experimenten.

Drie dagen lang gaan mensen aan de slag met potlood, papier, inkt, maar ook met technologie, nieuwe materialen en media. Om zo te experimenteren en tekenen opnieuw uit te vinden. Om ervaringen en vondsten te delen. En om Gent zo om te toveren tot één groot atelier vol ideeën en spektakel.

Er is voor elk wat wils. Of je nu een ervaren tekenaar bent of een absolute beginner, jong of oud, of je graag zelf aan de slag gaat of liever bijzondere tekenkunst bewondert: The Big Draw serveert je een uitgebreid en verrassend menu vol tentoonstellingen, workshops, tekenacties, demonstraties, lezingen en filmvertoningen.

Op de Lindenlei exposeren o.a. Chiara Lammens, Lot Balbaert, Line Boogaerts en Chris Rotsaert. 

Tijdens drie dagen werken Lot en Chiara aan levensgrote tekeningen die wand, vloer en andere oppervlakken zullen inpalmen. Samen met Line Boogaerts, Arjen Verswijvelt en Dave Geens pakken ze een stuk gebouw aan en gaan zo aan de slag met potlood en staven puur grafiet. De tekeningen groeien van dag tot dag. Ongelofelijke taferelen ontwikkelen zich gedurende die tijd, verhalen worden vervolledigd, gesprekken gevat, de tekendrang botgevierd. In de Koffiebar en bij Roodsapje kun je iets lekker drinken. Met dank aan Nucleo.

 

 

Meer info over het programma: www.thebigdraw.be