Juanan Soria @ Cecilia Jaime Gallery

za 08 - za 29.11.2014

CROSSING PARALLELS - DUO SHOW BY JUANAN SORIA & IGNACIO ESTUDILLO
OPENING OP ZATERDAG 8 NOVEMBER OM 19:00


website: www.ceciliajaime.com

Op het eerste gezicht lijkt het traject van Juanan Soria en Ignacio Estudillo gelijklopend. En dit zou ongetwijfeld terecht zijn: gemeenschappelijke opleiding, samenwonen, verblijven in dezelfde instituten, klassieke invloeden, verbeelding, zin voor schoonheid, openheid van alle zintuigen. Een aandachtigere observatie echter – misschien van dichterbij, wellicht diepgaander- zou botsen op een myriade van keuzes en mogelijkheden die tot eigenheid leiden. 

Juanan Soria (1985, SP) laat met zijn potlood reële en fictionele elementen samenvloeien, haalt inspiratie uit Griekse tragedies om zo kritische scenes te creëren waarin hij de wanverhoudingen in onze wereld analyseert. Hij recycleert de blik van het verleden om tot een nieuwe hedendaagse beschouwing te komen.

Ignacio Estudillo (1985, SP) schildert, combineert traditie, narratieve discours, de BANG! van de reclame stijl, wetenschappelijke analyse, reageert op zijn eigen ervaringen, creëert ficties die overdenkingen zijn, legt een visuele taalatlas aan, speelt en ontdekt.

Naar elkaar kijkend in continue beïnvloeding en discussie, nemen ze afstand om terug bijeen te komen. Nu presenteren ze hun dialoog van verschillen en gelijkenissen op 31 vierkante meter. Twee parallellen die elkaar kruisen. Want kunst, zoals het leven, bestaat uit onregelmatigheden.