Experimental Kids @ Art Cinema OFFoff

wo 10 - za 13.07.2013

Kom deze zomer mee experimenteren in ons filmlaboratorium! Camera's, lenzen, diafragma's, filters, spiegels, filmrollen, ... Onderzoek hoe jij beelden kan transformeren, manipuleren en creëren! Een ontdekkingstocht voor jonge beeldtovenaars. En jawel, we maken ook een soundtrack met onze crew!

Met twee kunstenaars, Diederick Nuyttens en Kristof Lemmens, tasten we de beginselen van cinema en bewegend beeld af. Wat is dat eigenlijk, bewegend beeld? En wat is het belang van licht in de dit hele verhaal? Met allerhande 'old school' materiaal maken we de gekste dingen. Daarbij zullen we zelf een soundtrack componeren. Met en zonder instrumenten!

Op het einde geven we een spetterende voorstelling

... en iedereen is welkom!

 

Na het succes van de paasvakantie gaan we opnieuw aan de slag binnen het project rond de film Lightcatcher van Dany Deprez. Acht kinderen maakten en performden in woord en beeld een navertelling van de film. Een feeëriek spel van licht en geluid met roodkapje als leidraad. Deze paassessie vormde de derde fase van het project. Eerder kwamen reeds de film en de soundtrack tot stand. Deze zomer werken we opnieuw binnen het concept van de navertelling. Vertrekken van wat jij in de film ontwaart, zowel beeldend als verhalend. Iedereen is welkom om in te stappen. 

In de loop van het najaar zullen alle elementen worden samengebracht, met op 18 oktober de presentatie van het geheel met de navertellingen als voorwoord. Dit alles volledig gespeeld, gemusiceerd en geassembleerd door kinderen!

-------------
Praktisch

Wie? Iedereen van 9 tot 15 jaar. 
Wanneer? Tijdens de zomervakantie van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 juli. Telkens van 13.30 tot 17.30 uur.
Waar? Art Cinema OFFoff in Begijnhof Ter Hoye, Lange Violettestraat 237, 9000 Gent.
Inschrijven kan door te mailen naar kidsoffoff@gmail.com met vermelding van je naam, adres en leeftijd en door het volledige bedrag (75 euro per deelnemer) over te schrijven op het rekeningnummer van OFFoff 001-4622709-56 met vermelding ‘EK Zomer' en je naam. 
Er kunnen maximaal 15 kinderen deelnemen. Snel zijn is dus de boodschap!
Vergeet niet: men is pas ingeschreven wanneer het volledige bedrag is betaald. 
Vragen? Contacteer Saraï via kidsoffoff@gmail.com.

 

Diederick Nuyttens is schilder. Zijn werk is gekenmerkt door een bijzondere interesse voor licht. 
Diederick begeleidde reeds verschillende creatieve workshops voor kinderen. Waaronder pre-cinema-'lessen' voor kleuters. Ateliers rond schilderkunst en experimentele voetbalfilms voor jonge tieners in samenwerking met BE-PART. Voor Brugge Plus werkte hij een workshop rond regisseur Kim Ki-duk uit en voor het Enter Festival van KleinVerhaal organiseerde hij samen met Karen Dick een labo waar kinderen van uiterst diverse achtergronden op speelse en creatieve wijze de beginselen van film konden komen ontdekken.

Kristof Lemmens behaalde in 2012 zijn master aan Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent. Hij heeft heel wat ervaring met audio en performance. Ook hij begeleidde reeds verschillende ateliers met kinderen.

Dany Deprez is beeldend kunstenaar en filmmaker van o.a. de jeugdfilms De Bal (1997) en Science Fiction (2004). Naast zijn klassieke speelfilms, realiseerde hij meerdere experimentele films waarin hij het verhalen onderzoekt. Het concept van de navertelling is dan ook een plastische gedachte die Deprez al geruime tijd op zijn pallet als beeldend kunstenaar en cineast vermengd met verschillende dragers. Daarnaast is hij docent aan zowel Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent en het KASK.