Leen Van Tichelen: Lost Wing

ma 01.12.2014 - zo 01.02.2015

Zebrastraat 32/001
9000 Gent

Het werk van Leen Van Tichelen vertrekt telkens vanuit een directe prikkel uit de realiteit: reclame, foto’s, fragmenten uit boeken, flarden muziek of ontmoetingen. Meestal begint ze met een krantenartikel dat haar onrustig maakt of dat ze gewoon niet wil of kan vatten. Dat verhaal zet ze om in een collage waarvan de oorspronkelijke aanleiding niet meer te achterhalen valt.

Door te experimenteren op en met papier geven haar werken het gevoel dat ze kunnen blijven groeien en krimpen. Van Tichelen breekt bewust met een canvas, een welomlijnd kader. Een kader waar volgens de kunstenaar alles en iedereen dagdagelijks in opgesloten wordt.

LOST WING

WEGDROMEN een weg kijken naar elders angsten in my mind dromen van zieke dingen wegvluchten in slaap berusten op een kussen naast elkaar van de wereld op en onder voor en achter alles versmolten in dat wat hoop mag heten 'help, ik droom van monsters''ik ook' dromen van een vlucht, hoog hoog in de lucht weg van alles, weg naar adem nood aan een vliegmachien geef me vleugels
keer op keer probeer ik I LOST MY WING waar vliegen we heen, 
to dead mijn schat
maar droom verder, vlucht leef in een vlucht, het is gewoon ondraaglijk