Jonas Vansteenkiste: Lievelingen lonken niet

za 24.01 - za 14.02.2015

Het project ‘Kunstenaarzoektruimte’ pakt uit met een tweede editie, dit maal onder de naam “Lievelingen lonken niet”, een satirische knipoog die natuurlijk voor interpretatie vatbaar is.

auteur: Jonas Vansteenkiste

website: http://kunstenaarzoektrui.wix.com/dekraak

24 januari om 17u opent de 2de expositie van 'Kunstenaarzoektruimte', deze keer in de Stapelstraat onder de naam "Lievelingen lonken niet".

De expo in woensdag en zaterdag tussen 14u en 17u geopend t.e.m. 14 februari.

Kunstenaars:
Felix Orru & Edgar Vimbus
Jonas Vansteenkiste (Kortrijk)
Niels Vaes (Brussel)
Waldorf Claw (Leuven)
Willo Gonnissen (Sint-Truiden)

Het project ‘Kunstenaarzoektruimte’ pakt uit met een tweede editie, dit maal onder de naam “Lievelingen lonken niet”, een satirische knipoog die natuurlijk voor interpretatie vatbaar is.  

Ditmaal verschansen we ons in een leegstaand winkelpand gelegen op de Stapelstraat 92, Sint-Truiden. Het pand oogt van buitenaf niet groot, maar eenmaal binnen word je geheel verrast door de ruimte die binnenin schuilt en vooral de verscheidene sferen die je aanvoelt in het gebouw.
Naar aanleiding van de expositie kregen de 6 deelnemende kunstenaars een kans om in de etalage een teaser op te bouwen, dit tijdens de maand december, waarbij elke kunstenaar de etalage een week inkleed naar zijn eigen interpretatie.

KZR speelt bij elke expositie in op het betreffende pand, bij deze is er dan ook een grote variatie aan kunstenaars aanwezig, van Kortrijk, Brussel tot Hasselt.
Er is veel ‘in situ werk’ gemaakt door de kunstenaars, waaronder een muurschildering op de binnenkoer en een installatie op zolder. De laatste etalage expo (teaser) bestaat uit een proces van de opbouw van de installatie van Felix en Edgar, dit duo werkt met de materialen die ze ter plaatste vinden en kunnen gebruiken. 

“Lievelingen lonken niet” opent 24 januari om 17u en is hierna te bezichtigen op woensdag en zaterdag van 14u tot 17u tot en met 14 februari.

Verdere projecten van “Kunstenaarzoektruimte” zijn te volgen via de facebookpagina en via de website,