Topo Copy: Music For Library #2

do 02.04.2015

Topo Copy en Cosy Cozy slaan de handen in elkaar voor een reeks muzikale bibliotheekervaringen. Op donderdagavonden lekker in The Shelf Library snuisteren met live muziek op de achtergrond. Telkens nodigen we een muzikant uit die pakweg een uur vanuit een aanpalende ruimte aangepaste Library Music brengt. Deze sessies worden opgenomen en uitgebracht onder de noemer ‘Music For Library’. Voor en na legt Cosy Cozy nog gezellig wat plaatjes op.

Music For Library #2 — i.s.m. KapOw: 
TEME TAN - http://teme-tan.tumblr.com/

Tanguy Haesevoets kent iets van de wereld. Talen bijvoorbeeld. Als kind sprak hij Lingala in Congo, wat later leerde hij zowel Frans als Nederlands in Belgische scholen aan weerskanten van de taalgrens, om uiteindelijk Spaanse en Engelse literatuur te gaan studeren in Brussel. Omdat vijf talen er geen zes zijn, verbleef Tanguy na zijn studies nog een tijdje in Kyoto, waar hij rondtourde met zijn muzikale project Témé Tan. Traditionele Afrikaanse ritmes worden ondersteund door moderne beats en elektronische instrumenten. Achtergrondstemmen zweven als een vers gewassen laken in de wind rond de melodie, die meestal in het Frans, soms in het Lingala wordt gezongen. Het geheel vormt een verslavende combinatie. Témé Tan doet het helemaal alleen: zijn stem, zijn gitaar en wat elektronica zijn al wat hij nodig heeft.

MEER INFO

The Shelf Library: Topo Copy huist een unieke verzameling (fan-)zines, boekjes en ander geprint artwork met inzendngen uit binnen- en buitenland. ‘The Shelf Library’ plaatst deze collectie tegen de muur als een expo, één die je mag aanraken! Donaties en het toevoegen van eigen werk wordt geapprecieerd. (http://www.topocopy.org/?page_id=1445)

Cosy Cozy is een (dj) duo met als drijfveer goede muziek te brengen in een gezellige atmosfeer. Cosy Cozy draait platen achter elkaar, cureert & organiseert. P(l)akkende deuntjes, trillende vocals, pure schone en sappige bas. 

Kapow is een artistiek collectief, een familie met visionairen, kunstenaars, boardlovers, reizigers en meer in de rangen. Vanuit collaboratie bouwt Kapow aan een eigen wondere wereld, El Kapow Mundo, met oog voor diversiteit en hedendaagse sociale context.
http://www.kapow.be/

Thx 2: SMartBe Vlaanderen
http://smartbe.be/nl