Chiara Lammens: genoeg gelachen

vr 10.04 - vr 10.07.2015

Graffiti vzw
Dampoortstraat 84
9000 Gent


#9: Genoeg gelachen

Over de grenzen van humor en vrije meningsuiting

In de naweeën van de aanslag op Charlie Hebdo kwamen cartoons in de kijker te staan. Cartoons zijn humoristische tekeningen die vaak karikaturaal zijn en een persiflage maken van actuele situaties. Na de aanslag waren er in de media verschillende debatten over de grenzen van humor en aanvullend de grenzen van vrijheid van meningsuiting.

Genoeg Gelachen is een massa-expo waarin een bond allegaartje van cartoons tezamen komen. Als uitgangspunt stellen we ons vragen bij de grenzen van vrije meningsuiting en de verschillende vormen van humor. Zo is ironie vaak aangevoeld als een zachtere vorm dan het bijtende karakter van sarcasme. En staat sarcasme in schril contrast met het moedwillige leedvermaak van zwarte humor. De cartoonisten krijgen carte-blanche en bijgevolg de vrijheid om zelf aan te voelen waar ze hun grenzen trekken. Wie laatst lacht, best lacht? 

Met werken van:

Joris Vermassen
Lieselot Derveaux 
Barbara Commeyne 
Chiara Lammens 
Siska Mingneau 
Sander Belmans
Mats Minnaert 
Mary-Ann Koninckx 
Clara Spilliaert 
Wouter Claeys 
Bralt Hannicart 
Jade KerremansVernissage
op vrijdag 10/04: van 19.30 tot 23.30 u. 

Expo#9
loopt van 13/04 tot 10/07 van ma tot do van 13.30 tot 17.00 u.

Info
stefaan@graffitivzw.be

Expo#
Graffiti vzw is een jeugdwerkorganisatie gebeten door creatief communiceren. Sinds de zomer van 2012 richt Graffiti vzw haar onthaalruimte in als expozone voor jong creatief talent! “Met deze tentoonstellingen geven we jonge kunstenaars de ruimte om te tonen hoe zij creatief communiceren met mooie, originele, spraakmakende, poëtische of verrassende beelden”, legt Stefaan uit, medewerker van Graffiti vzw en voortrekker van de tentoonstellingen.