Mobile Measurement Observatory

MMO


Mobile Measurement Observatory


O


O O


Een driehoeksverhouding


Mobile: We gaan hier toch niet blijven zitten!
Measurement: Mag ik uw horizon meten?
Observatory: Bekijk het maar!


Verhalen vertellen en er een geluid bij bedenken. Cyclische verhalen vanuit de kleine anekdote. Repetitief, ritmisch, continu. Rond zoals de Aarde. Voortdurend in beweging. We gaan hier toch niet blijven zitten?

De omstandigheden zijn ons uitgangspunt, we brengen orde in de chaos. Tijdelijk. In ons observatorium tonen we een nieuwe constellatie, gegroeid vanuit een driehoeksrelatie. Beweging, verhouding, reflexie. Drie kunstenaars herkennen elkaar in deze dynamiek en nodigen de toeschouwer uit om anders te kijken. Mag ik uw horizon meten?

Niets ligt vast. Onze gedachten en beelden staan op wieltjes. Wij bewegen ons in een landschap of glooit het landschap rondom ons? De horizon is ons perspectief. Het uitzicht ons inzicht. We kiezen voor open projecten, foto’s, reizen, interviews. Grenzeloos, mateloos, absurd. Waar begint de realiteit en eindigt de fictie? Bekijk het maar!

Nicoline van Stapele
Wim de Maat
Ann Decaestecker
bie-o-graaf: Bie Vermeire

info

VOORSTELLING VAN DE PROJECTEN VAN MMO

1) ON.ON.ON


Op de roze toegangsdeur tot het ateliers van MMO zullen permanent ‘tijdelijke installaties’ worden getoond. Deze ‘deur-escape’ (>< land-scape) geeft toegang tot een wereld die er niet is. Uitzicht leidt tot inzicht en omgekeerd. Spelen met realiteit en fictie.
De ateliers van NUCLEO vzw waar ook MMO is gevestigd bevinden zich in de gebouwen van de Oude Infirmerie in het Gentse ‘Begijnhof ter Hoye’ gelegen in de Lange Violettestraat, 237, te 9000 Gent.

2) Bergwandeling door Gent

O

O O

Een drie-eenheid: participerend onderzoek, performance, documentaire.
Drie actoren: een roze fiets, bergen, een inschrijvingsbureau.
Dit onderzoeksproject wordt vastgelegd in foto- en filmbeelden.

° Een roze fiets verplaatst zich letterlijk langs de hoogste punten van Gent en trekt polyester ‘bergen’ met zich mee.
° Op het parcours bevindt zich een inschrijvingsbureau: inschrijvingsdocumenten, hoogtemeters, een meldpunt voor mensen met problemen met ‘klein groen’.
° In de Domzaal van de Vooruit wordt een ‘bergdans’ opgenomen en geprojecteerd.

3) Landschapsonderzoek

Gedurende tien dagen trekt Nicoline van Stapele door Marokko voor een onderzoek naar de relatie tussen het landschap, de textiel van Berbers en haar eigen tekeningen.
De neerslag van dit onderzoek zal vastgelegd worden in foto’s.

4) Hoogtepunten in Raffi

Raffi ligt in Noord Italië en vormt de uitvalsbasis voor twee projecten waarin bergen en de natuur een grote rol spelen.
Op een onontgonnen terrein zal de ‘Tempel van Raffi’ opgetrokken worden, een land-art installatie die symbool zal staan voor de dynamiek van de MMO groep op dat moment, binnen die specifieke context.
De spanning tussen ‘hoogtepunten’ en ‘dieptepunten’ krijgt vorm tijdens het proces bij het aanleggen van een steil pad van op de berg naar de rivier.

Videobeelden en foto’s zullen ook deze performances vastleggen in een duurzaam document.

5) Sound-scape

Wim de Maat en Anne Decaestecker gaan de dialoog aan tussen schilderkunst en geluid.
Wordt de ‘Trompe-l’oeuil’ een ‘Trompe-l’oreille’ ? De grens tussen fictie en realiteit vangen. Observatiegrenzen verleggen.
Dit project zit in een ontwikkelingsfase en zal in de loop van de lopende projecten verder vorm krijgen.