Hugo Azcuy Castillo

Groot Begijnhof 53
9040 Gent
België
E:
T: 0494 79 32 40

info

“De kleur creëert de vorm. Totale overgave aan het kunstwerk, de weg van het hart volgend. Van binnen naar buiten gaan en van buiten naar binnen. De weg van spirituele groei eindigt nooit”. Zo omschrijft Hugo Azcuy Castillo, afkomstig uit Havanna, Cuba, zijn werk.
In zijn kunst heeft Hugo een weg van spirituele en professionele groei afgelegd waarbij literaire, filosofische en muzikale werken zijn inspiratiebronnen vormden. Hij is geboren met kleuren in zijn handen, hij zet kleuren om in poëzie en moeilijke ervaringen in optimistische werken, vol van licht. Zowel in zijn schilderijen als in zijn grafiek komt zijn talent om met kleuren te spelen tot uiting. Hij toont in zijn werk een scherpe emotionele intelligentie. Hij heeft een sterke en originele stijl, en ook al is hij academisch geschoold, nooit is hij compromissen aangegaan met tendensen in de kunstwereld.
Hugo studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten San Alejandro in Havanna.Hij heeft verschillende prijzen gewonnen (waaronder de Grote Prijs op de Biënnale voor Grafiek in het Centrum voor Hedendaagse Kunst Wilfredo Lam in Cuba). Zijn werken zijn reeds te bewonderen geweest in verschillende tentoonstellingen en maken deel uit van publieke en privécollecties over de hele wereld. Hugo schildert, maakt grafiek en ‘xilopinturas’ (beschilderde houtgravures) met een bijzondere techniek die hij creëerde in de jaren ’90 uit het samengaan van grafiek en schilderkunst.

Infirmerie