BOUGIE vzw

info

BOUGIE is een initiatief van Melanie De Munck, Pieter 'Boerke’ De Poortere en Marieke De Munck. De vzw werd opgericht in 2004 onder de naam Rijms vzw. Ondertussen vervoegden Kristel Ornelis, Bob Vandeputte en Barbara Degeeter het gezelschap en doopten we onze naam om tot BOUGIE. 

BOUGIE ontwikkelt projecten voor grote en kleine nieuwsgierigen. Elk project staat garant voor een unieke beleving op maat van de doelgroep. Daarbij gaan we ook telkens op zoek naar kunstenaars en gedreven zielen om mee samen te werken.

BOUGIE vervulde een pioniersrol binnen de vernieuwende kinderwerking voor musea en ontwikkelt diverse artistieke en kunsteducatieve projecten. Het gezelschap werkt ook geregeld in opdracht voor theater (4hoog, HetPaleis, Kopergietery, cirQ). Onze werking is zeer breed en gaat van het creëren en geven van workshops en rondleidingen, tot het ontwikkelen van evenementen, installaties, (straat)animatie, allerhande publieksactiviteiten, enz. Daarnaast creëeren we ook projecten op maat.

BOUGIE is organisator van KunstSuperette, een kleurrijk stadsevenement waar jonge ontwerpers hun eigenzinnige, kwalitatieve en zelfontworpen creaties tentoonstellen en verkopen.